Noccioline speziate al forno

26 Mrt

Noten zijn gezond en lekker! In de winkels zijn diverse notenmixen te koop, maar zelf zo’n mix maken is ook heel leuk en simpel om te doen. In het boek ‘Het Dolce Vita Dieet’ van Gino D’Acampo staat het recept van zo’n notenmix. Alleen staat bij de ingrediënten 1 el olijfolie en bij de beschrijving staat dat de kruiden met 1 el water wordt aangemaakt. Aangezien de braadslee moest worden ingevet, heb ik daar de olijfolie maar voor gebruikt. Eenmaal afgekoeld, moest ik natuurlijk proeven en het was heerlijk!!! Ik denk dat deze mix hier vaak bij de borrel geserveerd gaat worden.

Nocciolinespeziatealforno

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 1 tl gerooktepaprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 el verse rozemarijnnaalden, fijngehakt
  • 1 tl zout
  • 100 gr cashewnoten
  • 100 gr pecannoten
  • 100 gr hazelnoten
  • 50 gr amandelen
  • 1 el olijfolie

Verhit de heteluchtoven tot 200̊C. Vermeng alle specerijen met rozemarijn en zout in een middelgrote kom. Roer er met een vork 1 eetlepel water door tot het een gladde pasta is. Meng de noten erdoor tot ze allemaal met een laagje specerijenpasta zijn bedekt.

Vet een braadslee in en stort de noten erin. Zet de braadslee op de middelste richel in de oven en rooster ze 10 minuten. Schep alles grondig om en rooster ze nog 5 minuten. Haal de braadslee uit de oven en laat de noten erin afkoelen.

Eet de noten direct of bewaar ze een paar dagen in een goed gesloten trommel.

Bron: Het Dolce Vita dieet van Gino D’acampo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: