Crostini di funghi

19 Feb

Hier in huis lusten wij graag paddenstoelen. Het gaat hier door een saus of op de pizza of gebakken met uien en paprika op brood. Er zijn zoveel mogelijkheden. Deze variant hebben wij als voorafje gegeten. Helaas had ik geen boerenbrood in huis, maar nog wel een zelfgebakken stokbrood, dus de sneetjes waren wat kleiner.

Crostinidifunghi

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr gemengde (wilde) paddenstoelen
  • 2 tenen knoflook, waarvan 1 fijngesneden
  • 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
  • 8 el olijfolie
  • 1 el grof gesneden peterselie
  • 1 el marjoleinblaadjes
  • 4 flinke sneetjes (boeren)brood
  • zout en peper

Maak de paddenstoelen goed schoon en snijd ze in blokjes.

Roerbak  de fijngesneden knoflook en chilipeper in 6 el olijfolie. Doe voordat de knoflook begint te kleuren de paddenstoelen erbij. Schep ze enkele minuten om, zodat ze hun stevige structuur behouden. Voeg de peterselie, marjolein en wat zout en peper toe.

Rooster ondertussen de sneetje brood aan beide kanten en wrijf ze licht in met de hele teen knoflook. Bestrijk ze met de resterende olie en verdeel de paddenstoelen erover. Serveer ze direct.

Bron: Mijn beste Italiaanse recepten van Antonio Carluccio.

2 Reacties to “Crostini di funghi”

  1. goodthingsfromitaly februari 20, 2014 bij 8:03 pm #

    Dit is op goodthingsfromitaly herblogd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: