Petti di pollo alla pizzaiola

16 Feb

Dit is een smakelijk en niet moeilijk te maken gerecht. Na het aanbraden heb ik de kipfilets kleiner gesneden om er zeker van te zijn dat ze van binnen gaar waren. Dit gerecht heb ik geserveerd met tagliatelle en een salade.

Pettidipolloallapizzaiola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gepeld, fijngehakt
  • 1 el gezouten kappertjes, geweekt en uitgelekt
  • 1 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngehakt
  • 500 gr tomatenblokjes op sap of grove passata
  • 1 el grofgehakte oreganoblaadjes
  • zout en peper

Bak de kipfilets in de hete olie 6-8 minuten aan elke kant tot ze bruin en gaar zijn. Doe de knoflook, kappertjes, peterselie en ansjovis in de pan en roerbak kort. Roer de tomaten, oregano en zout en peper erdoor. Laat de kipfilets nog 5 minuten pruttelen en dien ze op.

Bron: Mijn beste Italiaanse recepten van Antonio Carluccio.

Advertenties

3 Reacties to “Petti di pollo alla pizzaiola”

  1. Frances van Rijn februari 16, 2014 bij 12:53 pm #

    Die ga ik maken; niet moeilijk en vast heel lekker! Fijn weekend verder…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Petti di pollo alla pizzaiola | Italiaans Culinair.Com - februari 16, 2014

    […] Dit is een smakelijk en niet moeilijk te maken gerecht. Na het aanbraden heb ik de kipfilets kleiner gesneden om er zeker van te zijn dat ze van binnen gaar waren. Dit gerecht heb ik geserveerd met tagliatelle en een salade. Ingrediënten voor 4 personen: 4 kipfilets 4 el extra vergine olijfolie 2 tenen knoflook, […] Lees meer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: