Nodi d’amore

12 Feb

14  Februari: Valentijnsdag, in Italie San Valentino genoemd. Over de oorsprong van deze dag doen verschillende verhalen de ronde, dus daar zal ik hier maar niet op ingaan. Maar het blijft natuurlijk altijd leuk om op deze dag je geliefde extra te verwennen. Dat hoeft niet perse met dure of luxe cadeaus te zijn, maar bijvoorbeeld met iets lekkers wat je zelf gemaakt hebt. In het blad La Cucina Italiana Special-Dolci zag ik deze Nodi d’amore oftewel liefdesknopen. Geen moeilijk recept, maar toch heb ik even de moeite genomen om op de Italiaanse site van dit blad naar het recept te kijken en dat was maar goed ook, want in de Nederlandse uitgave staat er gist bij de ingrediënten en dat moet dus bakpoeder zijn. De koekjes zijn heerlijk, vooral als ze nog warm zijn. Buon San Valentino!!!

Nodid'amore

Ingrediënten:

  • 400 gr bloem
  • 120 gr boter
  • 100 ml Marsala
  • 1 ei
  • kaneelpoeder
  • bakpoeder
  • poedersuiker
  • frituurolie
  • zout

Meng de bloem met de boter, het ei, de Marsala, 1 el poedersuiker, een snufje zout, ½ tl kaneelpoeder en een ½ tl bakpoeder en kneed het tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rusten.

Rol het deeg vervolgens niet te dun uit en snijd het in repen van 1 cm breed en ca. 15 cm lang. Maak er knopen van en frituur ze in de olie. Serveer ze warm, bestrooid met poedersuiker.

Nodid'amore2

Bron: La Cucina Italiana Special- Dolci.

Advertenties

Eén reactie to “Nodi d’amore”

  1. We Heart Home februari 13, 2014 bij 3:27 pm #

    Dit ziet er super lekker uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: