Barbabietole al forno

5 Feb

Weer eens iets anders als voor of lunchgerecht, deze bieten uit de oven of, zoals in het boek omschreven staat, geroosterde bieten. Qua vormgeving lijkt dit gerecht erg op carpaccio, maar de smaak is natuurlijk heel anders. De verse munt geeft het een hele frisse smaak.

Barbabietolealforno

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr rauwe bieten
  • 2 el balsamico-azijn
  • 1 tl mosterd
  • 5 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 klein bosje verse munt

Verwarm de oven voor op 200̊ C. Was de bieten, dep ze droog en verpak elke biet in aluminiumfolie. Leg de bieten op een bakplaat en rooster ze 40-60 minuten (afhankelijk van hun formaat) in de oven. Haal de bieten uit de folie en laat ze enigszins afkoelen. Pel ze, snijd ze in plakjes en schik ze op een bord. Roer de azijn, mosterd, olijfolie en wat zout en peper door elkaar en sprenkel deze dressing over de bieten. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes en strooi ze erover.

Bron: Italië, Cultuur en Keuken.

8 Reacties to “Barbabietole al forno”

  1. Anneke Velders februari 5, 2014 bij 11:03 am #

    Lijkt me heerlijk. Ben dol op bietjes. Zijn ook heel erg lekker in combinatie met plakjes geitenkaas. Maar dit gerecht ga ik zeker een keer uitproberen.

    • kookgekwilma februari 5, 2014 bij 11:06 am #

      Ik heb ze laatst ook bij iemand met feta gegeten, was ook heerlijk. Een heel veelzijdige groente dus!🙂

  2. OnaPona februari 5, 2014 bij 11:59 am #

    erg lekker! had ik gisteren ook klaargemaakt !(maar dan met feta en pompoenpitjes ipv munt)

  3. Nell Nijssen februari 7, 2014 bij 10:53 pm #

    bietjes en balsamico … meer hoeft niet. Oké, drupje maagdelijke olijfolie misschien. Heerlijk.

    • kookgekwilma februari 7, 2014 bij 10:55 pm #

      Wel met een goeie balsamico natuurlijk!!!😉 Eenvoudig, maar heerlijk!!!

  4. Naomi (foodsandphotos.nl) februari 12, 2014 bij 7:32 pm #

    Lijkt me ook heel erg lekker en zo eenvoudig. Met Geitenkaas…gebakken….bedank voor dit recept en de ideeën hier😉
    Groetjes, Naomi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: