Tagliatelle al mascarpone

28 Dec

Weer een heerlijk gerecht, eenvoudig te bereiden, maar zeer smaakvol. Alleen klopt het volgens mij niet dat het voor 4 personen is. Ik zou eerder denken voor 6 personen. Let er dus op dat dit een behoorlijke hoeveelheid is.

Tagliatellealmascarpone

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 el olijfolie
  • 50 gr (gezouten) boter
  • 100 gr pancetta, in blokjes
  • 150 gr kleine champignons, in vieren
  • 150 gr ontdooide diepvries- of verse doperwten
  • 250 gr mascarpone
  • 500 gr verse tagliatelle
  • 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verhit de olie en de boter in een braadpan op halfhoog vuur. Doe de blokjes pancetta met een snufje zwarte peper in de pan en bak ze in circa 3 minuten goudbruin.

Doe de paddenstoelen  en doperwten in de pan en bak alles af en toe omscheppend nog 8 minuten.

Roer de mascarpone door spek en groente en neem de pan van het vuur.

Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met kokend water (gebruik voor 500 gr pasta minstens 4 liter water).

Laat de pasta goed uitlekken en doe hem in de pan met saus.

Zet de pan weer op het vuur, strooi de helft van de Parmezaan over de pasta en schep alles gedurende een halve minuut door elkaar.

Dien de pasta direct op, bestrooid met de achtergehouden Parmezaanse kaas.

Bron: Magnifico! van Gino D’Acampo.

Eén reactie to “Tagliatelle al mascarpone”

  1. annie december 30, 2013 bij 1:55 pm #

    super leuk wilma!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: