Frangipane di pere

23 Dec

Een heerlijk dessert! Ik heb het lauwwarm geserveerd. In de beschrijving hieronder staat een baktijd van 20 minuten. Zelf heb ik het 30 minuten in de oven laten staan. Na 20 minuten vond ik het nog wat bleekjes.

Frangipanedipere

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 600 gr peren
  • 270 gr suiker
  • 120 gr zachte boter
  • 120 gr amandelmeel
  • 25 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 amarettokoekje
  • citroen
  • kaneelstokje
  • zout

Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd elke peer in 4 plakken.

Doe 500 ml water, 150 gr suiker, 1 kaneelstokje en 1 schijfje citroen in een steelpannetje. Breng het aan de kook, voeg de plakken peer toe en laat het 20 minuten op laag vuur pruttelen.

Klop de boter met de rest van de suiker tot een schuimig mengsel (ca. 10 minuten). Voeg vervolgens het ei toe en wanneer deze vermengd is ook het amandelmeel, de bloem, de verkruimelde amaretto en een snufje zout (frangipane).

Schenk de frangipane in een ovale ovenschaal (27 x 19 cm) die ook als serveerschaal geschikt is. Laat de peren uitlekken en leg ze voorzichtig in de frangipane.

Zet de schaal 20 minuten in de oven op 180̊C. Haal ze uit de oven, laat afkoelen en serveer het dessert met een serveerlepel.

Bron: Special- La Cucina Italiana-Dolci.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: