Gebakken aardappelen met rozemarijn, kerstomaten en zwarte olijven

19 Dec

Over het algemeen serveer ik bij een Italiaanse maaltijd krieltjes in de schil met rozemarijn uit de oven. De aardappelen uit dit recept gaan niet de oven in, maar worden gebakken in een koekenpan. Weer eens iets anders, maar ook heel lekker.

Gebakkenaardappelenmetrozemarijn,kerstomatenenzwarteolijven

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg nieuwe of vastkokende aardappelen
  • 2-3 el verse rozemarijn, gehakt
  • 4 grote tenen knoflook, gepeld, maar heel gelaten
  • zout
  • peperoncino of zwarte peper
  • olijfolie
  • 12 kerstomaten
  • 12 zwarte olijven
  • verse peterselie, gehakt

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 10 minuten voor, laat ze uitlekken en leg ze op een stuk keukenpapier zodat het vocht wordt geabsorbeerd.

Verhit een dun laagje olie in een koekenpan en leg er de aardappelen, rozemarijn en knoflook in, met wat zout en peperoncino of zwarte peper zoveel als je kunt hebben.

Hussel, zodat de stukken aardappel overal met een laagje olie bedekt zijn. Laat ze bruinbakken op een matig vuur. Hussel ze zo nu en dan nog eens om. Zorg dat ze niet verbranden.

Doe er, als ze na 10-15 minuten goudkleurig en krokant beginnen te worden, de tomaten en olijven bij en schep ze voorzichtig door de aardappelen. Laat ze een paar minuten meebakken, tot de tomaten slap worden en de velletjes er ietwat verbrand gaan uitzien.

Strooi er de peterselie over en verwijder de knoflook.

Bron: De Siciliaanse keuken van Clarissa Hyman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: