Met ricotta gevulde paprika’s

11 Dec

Paprika’s zijn erg veelzijdig. Voorheen aten wij ze wel eens gevuld met gehakt. In het kookboek “De Siciliaanse Keuken” zag ik deze variant met ricotta vulling. Erg lekker, maar ook erg machtig. Wij aten er ook nog aardappels en vlees bij en dat alles bij elkaar was behoorlijk veel. Ik denk dat deze gevulde paprika’s geserveerd met een lekkere salade een goede maaltijd vormen.

Metricottagevuldepaprika's

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote paprika’s, van één kleur of gemengd
  • olijfolie
  • 4 sjalotten, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 5-6 ansjovisfilets, gehakt
  • peperoncino of versgemalen zwarte peper
  • 50 gr zwarte olijven
  • 500 gr ricotta
  • 2 middelgrote tomaten, gepeld, van zaad ontdaan, gehakt
  • 3 el kappers
  • verse basilicum, gescheurd

Verwarm de oven voor op 200̊ C/gasstand 6. Vet een ovenschaal waarin de paprika’s precies naast elkaar kunnen staan, in met olie.

Snijd een kapje van de paprika’s en bewaar ze. Schraap alle zaadjes en zaadlijsten uit de paprika’s.

Bak op laag vuur de sjalotten, ansjovisfilets en peperoncino een paar minuten in een beetje olijfolie, tot de ansjovisfilets uit elkaar vallen. Laat het mengsel afkoelen.

Ontpit de olijven (indien nodig), hak ze en meng ze met de ricotta, tomaten, kappertjes en in stukjes gescheurde basilicumblaadjes. Roer dit mengsel door het sjalottenmengsel.

Vul er de paprika’s mee en dek ze af met de “mutsjes”.

Besprenkel ze royaal met olijfolie en zet ze dertig minuten in de oven tot ze rimpelig worden en blazen vormen. Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Bron: De Siciliaanse Keuken van Clarissa Hyman.

Advertenties

2 Reacties to “Met ricotta gevulde paprika’s”

  1. Daphne augustus 7, 2014 bij 1:06 pm #

    Wat een geweldige recepten heb je op je blog! Even een vraag Peperoncini is dat een gewone rode peper? Alvast bedankt en veel kookplezier nog!

    • kookgekwilma augustus 7, 2014 bij 1:17 pm #

      Dank je wel Daphne! Peperoncini is rode peper in poedervorm (chilipoeder).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: