Kruidengeitenkaasjes op een amuselepel

1 Dec

Een paar weken geleden had ik al twee recepten van borrel/buffet hapjes geplaatst uit een boekje van  Xenos. Vandaag een amusehapje uit een ander boekje van Xenos: 40 recepten voor amuses. Hierin staan ook hele leuke en lekkere hapjes, die niet al te ingewikkeld zijn en veelal van tevoren zijn klaar te maken.

Kruidengeitenkaasopeenamuselepel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bosuitje
  • 1 bosje verse gemengde kruiden, bijv. peterselie, koriander en basilicum
  • 50 gr verse zachte geitenkaas
  • 50 gr roomkaas
  • 1 el olijfolie + een paar druppels extra
  • gemalen chilipeper uit de molen
  • peper en zout

Hak of knip de bosui en verse kruiden fijn. Prak de geitenkaas en de roomkaas met de olijfolie tot een smeuïge massa en roer er de helft van de kruiden door. Breng op smaak met chilipeper, peper en zout.

Schep van de kaas met behulp van een kleine ijsschep of twee theelepels 4 bolletjes en rol ze door de rest van de kruiden. Leg elk bolletje op een amuselepel en garneer met een paar druppels olijfolie.

Bron: 40 recepten voor Amuses van Xenos.

NB: het zijn best flinke bolletjes, dus je kan er ook 6 amuses van maken.

2 Reacties to “Kruidengeitenkaasjes op een amuselepel”

  1. Nell Nijssen december 1, 2013 bij 8:20 pm #

    O ja, fijn hapje dit! Ik heb zoiets ook al eens gemaakt, maar ook nog balletjes door gehakte pistachenoten gerold en heel fijn gehakte parmaham. Je brengt me weer op ideeën.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: