Triangels met walnoten en havervlokken

22 Nov

Weer een nieuw recept van Levine!! Deze Triangels zijn heerlijk! Het vormen van deze broodjes gaat heel simpel met een springvorm (zie foto’s). Echt een aanrader!!

Triangelsmetwalnotenen havervlokken1

Ingrediënten voor 8 stuks:

Deeg:

  • 500 gram gebuild meel/lemairemeel*

  • 7 gram droge gist

  • 8 gram zout

  • 10 gram walnootolie

  • 300 gram water, 20 – 25 °C

 Vulling:

  • 90 gram walnoten, in stukjes gebroken

 Verder:

  • havervlokken voor de bovenkant

  • zonnebloemolie om kom, handen en werkplek in te vetten

  • springvorm, 24 – 26 cm Ø, ingevet

  • bakplaat, bekleed met bakfolie op bakpapier

 * je kunt ook 300 gram tarwebloem en 200 gram volkorenmeel gebruiken

Werkwijze deeg in een standmixer kneden: doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom, roer eventueel met een pollepel door elkaar en kneed met de deeghaak in 10 – 15 minuten tot een soepel deeg dat van de wand van de kom loslaat. Kneed de walnoten erdoor.

Werkwijze deeg in een broodbakmachine kneden: doe alle ingrediënten voor het deeg in de bak van de bbm. Kneed 10 – 15 minuten op bijvoorbeeld de pizzastand en kneed de walnoten erdoor. Doe het deeg over in een licht met zonnebloemolie ingevette kom en volg verder de werkwijze vanaf de 1e rijs zoals hieronder beschreven. Of gebruik de deegstand (= inclusief 1e rijs), gebruik dan koud water en volg het recept hieronder vanaf het vormen.

Werkwijze deeg met de hand kneden: doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom. Roer met een pollepel door elkaar tot alle bloem bevochtigd is. Stort op een werkplek en kneed met de hand in ± 20 minuten tot een soepel deeg. Voeg geen extra bloem toe, het deeg wordt vanzelf minder kleverig tijdens het kneden. Kneed de walnoten erdoor.

Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken: vet je handen in met wat zonnebloemolie en neem een klein bolletje (formaat golfbal) van het deeg af. Trek het deeg voorzichtig al ronddraaiend uit tot een vliesje (denk aan een kauwgombel). Als het deeg snel scheurt is het nog niet goed gekneed. Kneed dan nog een paar minuten en probeer het weer.

1e rijs: vorm het deeg tot een bal en doe het over in een licht met zonnebloemolie ingevette kom, 1 x keren zodat alle kanten met wat olie bedekt zijn. Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur in 45 – 60 minuten in volume verdubbelen. Het deeg is goed gerezen als je er met een vinger in prikt en het gat blijft staan.

Vormen: stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek. Druk de lucht eruit(= doorslaan). Bol het deeg losjes op en laat het ± 15 minuten afgedekt liggen. Leg het deeg in de springvorm en druk het plat zodat het de hele bodem bedekt. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is.

Triangelsmetwalnotenenhavervlokken2

Snijd het deeg met een deegsteker in 8 gelijke stukken.

Triangelsmetwalnotenenhavervlokken3

Haal de rand van de springvorm. Bestrijk de bovenkant van ieder stuk deeg met een kwastje met wat water. Strooi de havervlokken op een bord of bakplaat en druk de natgemaakte stukken deeg erin.

2e rijs: verdeel de triangels een paar centimeter uit elkaar over een bakplaat. Dek het deeg af en laat de deegstukken in 45 – 60 minuten tot bijna in volume verdubbelen. Het deeg is genoeg gerezen als je er met een vinger op drukt het veert langzaam terug.

Triangelsmetwalnotenenhavervlokken4

Oven voorverwarmen: verwarm tijdens de 2e rijs de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte). Als je met hete lucht wilt bakken verlaag dan de temperatuur met 20 °C of volg de gebruiksaanwijzing van de oven.

Bakken: bak de broodjes in ± 20 minuten gaar en bruin. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.

Deze broodjes kunnen ingevroren worden. Laat ze ontdooien en piep ze voor het serveren in ± 5 minuten op in een op 200 °C voorverwarmde oven zodat de korst weer knapperig wordt.

Bron: Uit de keuken van Levine.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: