Grissini al Parmigiano van Gino

16 Nov

In Italie staat er in een restaurant vaak (eigenlijk altijd) een mandje met grissini op tafel. Deze zijn meestal voorverpakt en lekker bros. Het bakken grissini stond al een tijdje op mijn “to do” lijstje,  maar het was er nog steeds niet van gekomen om ze te maken. Met veel Italiaanse kookboeken in huis, heb je natuurlijk ook veel verschillende recepten voor grissini. Het recept in “De Italiaanse bakker thuis” van Gino D’Acampo vond ik wel iets om te proberen. Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas erdoor. Deze grissini zijn niet bros, maar wel erg lekker. Let er wel op dat je ze niet te lang van tevoren met de Parmaham bekleed, want dan worden de grissini slap. Lekker als borrelhapje of bij een buffet, maar ook heerlijk bij de soep!

GrissinialParmigiano

Voor ca 30 stuks:

  • 7 gr droge gist
  • 200 ml volle melk, warm
  • 330 gr bloem, plus extra om te bestuiven
  • 100 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gr zachte boter
  • 2 snuffen zout
  • 2 snuffen versgemalen zwarte peper

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verhit de heteluchtoven tot 160° C.

Roer in een middelgrote kom de gist en de melk door elkaar.

Vermeng alle overige ingrediënten in een grote kom. Giet de melk met de gist erover en meng alles met de vingertoppen tot een deeg.

Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol het ruit tot een 5 mm dikke lap.

Snijd de deeglap in repen van circa 40 cm lang en 1 cm breed.

Leg de grissini op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 27 minuten goudbruin.

Serveer ze warm of laat ze op een rooster afkoelen en wikkel elke stengel in een plak Parmaham.

Bron: De Italiaanse bakker thuis van Gino D’Acampo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: