Buffelmozzarella met gemarineerde courgette

12 Nov

Ook dit is weer een heerlijk hapje voor bij een buffet, bij de borrel of als voorafje.

Buffelmozzarellametgemarineerdecourgette

Voor 12 stuks:

  • 12 kerstrostomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50 ml olijfolie, extra vierge
  • 1 bol buffelmozzarella (125 gr)

Verwarm de oven voor op 200° C. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en pof ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze openbarsten en sappig zijn.

Verhit een grillpan. Snijd van de courgette 12 dunne plakjes. Gril de courgette in de grilpan ca. 2 minuten per kant, of tot de plakjes mooie roosterstrepen hebben.

Doe de courgette met de knoflook, de oregano, de olijfolie en peper naar smaak in een diep bord. Marineer 30 minuten. Snijd de mozzarella in 12 stukjes.

Vouw in elk plakje courgette een stukje buffelmozzarella en prik aan een amusevorkje of bamboe prikker. Leg ze op een bord. Leg er een gepoft tomaatje op (gebruik je een bamboe prikker, prik dan eerst het tomaatje eraan en dan het plakje courgette met mozzarella: zie foto).

TIP: Dit is een ideale amuse/antipasti om voor te bereiden: de tomaatjes poffen, de courgette marineren en zelfs de mozzarella aansnijden kan een dag van tevoren. Bewaar apart afgedekt in de koelkast.Laat alle ingrediënten voor serveren op kamertemperatuur (=smaak) komen.

Bron: Amuses & Mini-hapjes van Xenos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: