Vitellorolletje met tonijncreme

9 Nov

Nog even en we zitten weer in december, de maand van de gezellige dagen met familie en vrienden. En dan wordt er natuurlijk ook extra aandacht besteed aan het eten. De één gaat voor een luxe diner en de ander kiest ervoor om een buffet te verzorgen. Er staan op dit blog al aardig wat buffet ideetjes, maar ik zal proberen om daar de komende weken nog wat bij te plaatsen. Het recept van deze vitellorolletjes komt uit het boekje Amuses & Mini hapjes van de Xenos. Er staan hele lekkere, niet moeilijke gerechtjes in.

Vitellorolletjemettonijncreme

Voor 10 stuks:

  • 1 blikje tonijn in water (160 gr), uitgelekt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 ansjovisfilet (blikje)
  • 2 tl kappertjes + extra
  • 10 plakjes (kalfs) fricandeau (vleeswaren)
  • 25 gr rucola

Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine de tonijn met de mayonaise, de witte wijn, de ansjovisfilet en de kappertjes tot een smeuïge saus. Breng de tonijnsaus op smaak met zout en peper.

Verdeel op een plakje fricandeau een paar blaadjes rucola. Schep er wat tonijnsaus op en rol op. Maak zo nog 9 rolletjes.

Leg de vitellorolletjes op een schaal. Maal er peper naar smaak over en garneer de rolletjes met extra kappertjes.

TIP: Maak de rolletjes vlak voor het serveren zodat de rucola knapperig blijft.

Bron: Amuses & Mini hapjes van Xenos.

Eén reactie to “Vitellorolletje met tonijncreme”

  1. guusjegezond november 11, 2013 bij 8:42 pm #

    Mjammiieeeee!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: