Limoncello-amandelcake van Antoinette

2 Nov

Vorige week was ik jarig en bij een verjaardag hoort (Italiaanse) taart. Een tijdje geleden had ik ergens een recept van een taart  voorbij zien komen met Limoncello erin verwerkt, maar ik wist niet precies meer waar. Na enig speurwerk kwam ik erachter dat Antoinette van het blog Italiaans koken met Antoinette het recept had geplaatst. Alle benodigde ingrediënten had ik in huis, dus de avond voor mijn verjaardag heb ik de taart/cake gemaakt. Het was een heerlijke taart, die ik vast nog wel vaker ga maken! Antoinette heeft heel veel heerlijke Italiaanse gerechten op haar blog staat, dus het is zeker de moeite waard om daar ook eens te kijken!

Limoncello-amandelcake

  • 250 gram gepelde amandelen of 250 gram amandelmeel
  • 5 eieren
  • 190 gram suiker
  • 100 gram zachte boter
  • 40 gram bloem of aardappelzetmeel
  • 0,75 dl limoncello
  • de geraspte schil van een citroen
  • een snuf zout
  • bakpoeder, 6 gram
  • (eventueel wat poedersuiker om te bestrooien)

Verwarm de oven voor op 160° C.
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine.
Doe er de eieren bij en laat de machine twee minuten draaien tot de eieren goed losgeklopt zijn.
Doe alle ingrediënten erbij op het bakpoeder na en meng goed door tot er een vloeibaar glad deeg ontstaat.
Bakpoeder erbij en de machine nog kort laten draaien.
Pak een stuk bakpapier, houd het onder de kraan, wring uit en bekleed een ronde bakvorm met doorsnee van 26 cm.
Bak de cake gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten.
Wie een hekel heeft aan cake in punten kan overwegen cupcakes te maken.
De baktijd wordt ongeveer 10 minuten korter.
Laat de cake afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.
Ook lekker na het eten!

Je kunt ook ongepelde amandelen gebruiken, alleen wordt de taart dan niet zo mooi geel.

Bron: Italiaans koken met Antoinette.

8 Reacties to “Limoncello-amandelcake van Antoinette”

  1. Caroline Brouwer november 2, 2013 bij 11:07 am #

    Super simpel! Proefde je ook echt de Limoncello?

    • kookgekwilma november 2, 2013 bij 11:09 am #

      Ja, het heeft een lekkere frisse citroensmaak. Er zit ook citroenrasp doorheen, dus samen met de Limoncello zorgt dat voor genoeg citroensmaak. Is ook echt iets voor jou Caroline!!😉

  2. Nina Janssen november 19, 2013 bij 10:32 pm #

    mmm vandaag jouw blog ontdekt, dankzij de broodworkshop bij Levine. Heb me gelijk aangemeld, want zie geweldig lekkere recepten. Zoals deze… Ga deze zeker binnenkort eens maken.
    Dank je wel.
    Groetjes Nina

    • kookgekwilma november 19, 2013 bij 10:34 pm #

      Hallo Nina, wat leuk dat je je gelijk aangemeld hebt. Laat je even weten hoe de Limoncello-amandelcake smaakte? Groetjes, Wilma.

  3. Monique maart 15, 2014 bij 12:58 pm #

    Ik hoop dat iemand dit nog op tijd leest, want ik ga zometeen beginnen met het beslag! wat is de temperatuur voor een hete lucht oven.minus 25 graden ongeveer?

    • kookgekwilma maart 15, 2014 bij 1:02 pm #

      Meestal 10%! Dus als bv de temperatuur voor een conventionele oven 220 graden aangeeft, is dat voor een heteluchtoven ca 200 graden. Succes met het bakken van deze heerlijke taart!!

  4. Petra Wiggers februari 14, 2016 bij 4:32 pm #

    Ik heb de cake gebakken in een cakevorm van 20 cm. omdat ik geen al te grote stukken wilde. Ik heb de hoeveelheid deeg teruggebracht tot 2/3. Het is een super lekkere cake. Zo lekker luchtig. Mijn visite wilde graag het recept. Bedankt voor het delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: