Vorige week was ik jarig en bij een verjaardag hoort (Italiaanse) taart. Een tijdje geleden had ik ergens een recept van een taart voorbij zien komen met Limoncello erin verwerkt, maar ik wist niet precies meer waar. Na enig speurwerk kwam ik erachter dat Antoinette van het blog Italiaans koken met Antoinette het recept had geplaatst. Alle benodigde ingrediënten had ik in huis, dus de avond voor mijn verjaardag heb ik de taart/cake gemaakt. Het was een heerlijke taart, die ik vast nog wel vaker ga maken! Antoinette heeft heel veel heerlijke Italiaanse gerechten op haar blog staat, dus het is zeker de moeite waard om daar ook eens te kijken!
- 250 gram gepelde amandelen of 250 gram amandelmeel
- 5 eieren
- 190 gram suiker
- 100 gram zachte boter
- 40 gram bloem of aardappelzetmeel
- 0,75 dl limoncello
- de geraspte schil van een citroen
- een snuf zout
- bakpoeder, 6 gram
- (eventueel wat poedersuiker om te bestrooien)
Verwarm de oven voor op 160° C.
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine.
Doe er de eieren bij en laat de machine twee minuten draaien tot de eieren goed losgeklopt zijn.
Doe alle ingrediënten erbij op het bakpoeder na en meng goed door tot er een vloeibaar glad deeg ontstaat.
Bakpoeder erbij en de machine nog kort laten draaien.
Pak een stuk bakpapier, houd het onder de kraan, wring uit en bekleed een ronde bakvorm met doorsnee van 26 cm.
Bak de cake gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten.
Wie een hekel heeft aan cake in punten kan overwegen cupcakes te maken.
De baktijd wordt ongeveer 10 minuten korter.
Laat de cake afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.
Ook lekker na het eten!
Je kunt ook ongepelde amandelen gebruiken, alleen wordt de taart dan niet zo mooi geel.
Super simpel! Proefde je ook echt de Limoncello?
Ja, het heeft een lekkere frisse citroensmaak. Er zit ook citroenrasp doorheen, dus samen met de Limoncello zorgt dat voor genoeg citroensmaak. Is ook echt iets voor jou Caroline!! 😉
mmm vandaag jouw blog ontdekt, dankzij de broodworkshop bij Levine. Heb me gelijk aangemeld, want zie geweldig lekkere recepten. Zoals deze… Ga deze zeker binnenkort eens maken.
Dank je wel.
Groetjes Nina
Hallo Nina, wat leuk dat je je gelijk aangemeld hebt. Laat je even weten hoe de Limoncello-amandelcake smaakte? Groetjes, Wilma.
Ik hoop dat iemand dit nog op tijd leest, want ik ga zometeen beginnen met het beslag! wat is de temperatuur voor een hete lucht oven.minus 25 graden ongeveer?
Meestal 10%! Dus als bv de temperatuur voor een conventionele oven 220 graden aangeeft, is dat voor een heteluchtoven ca 200 graden. Succes met het bakken van deze heerlijke taart!!
Ik heb de cake gebakken in een cakevorm van 20 cm. omdat ik geen al te grote stukken wilde. Ik heb de hoeveelheid deeg teruggebracht tot 2/3. Het is een super lekkere cake. Zo lekker luchtig. Mijn visite wilde graag het recept. Bedankt voor het delen.
Graag gedaan! Dank voor je reactie!!
Hij wad heerlijk!
Ik zal het aan Antoinette doorgeven Ria. Bedankt voor je reactie!
Met googlen voor een lekkere cake kwam ik bij deze uit. Lijkt me heel lekker! Hewb je een suggestie wat ik ipv limoncello zou kunnen gebruiken? Ik zie trouwens nog veel meer heerlijke recepten staan. Ga zeker meer maken, bedankt!
Hallo Petra, zonder Limoncello is de cake ook erg lekker. Dank je wel voor het compliment! Gr. Wilma
Ik heb hem inmiddels twee keer gemaakt en familie en vrienden smeken om meer!! Heerlijk recept! Nu heeft mijn oven geen 160 graden (150 of 175) maar voorverwarmen op 175, dan terug naar 150 en een beetje in de gaten houden gaat prima!
Wat leuk!! Krijg meteen zin om ‘m zelf ook weer eens te maken!! Dank voor je reactie!! Gr. Wilma
Ik heb hem gemaakt met limoncello zonder alcohol, lekker
Super!