Penne, Panna e Salmone

22 Okt

Alweer een gerecht met vis! Een heel lekker gerecht met weinig ingrediënten en heel makkelijk te maken. De hoeveelheden zijn voor een tussengerecht.

Penne,PannaeSalmone

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gr penne
  • 115 gr dungesneden gerookte zalm
  • 2-3 takjes verse tijm
  • 25 gr boter
  • 150 ml dikke room (creme fraiche)
  • zout en versgemalen zwarte peper

Kook de pasta in een pan kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Knip ondertussen met een keukenschaar de gerookte zalm in dunne reepjes van ongeveer 5 mm breed. Trek de blaadjes van de takjes tijm.

Smelt de boter in een grote steelpan. Roer de room erdoor met ongeveer een kwart van de gerookte zalm en de tijmblaadjes en bestrooi met peper.

Verwarm de saus 3-4 minuten zachtjes, onder voortdurend roeren, zonder hem te laten koken. Breng op smaak.

Giet de pasta af en doe hem bij de room-zalmsaus. Verdeel over vier voorverwarmde borden en leg er de overgebleven zalm en tijm erbovenop. Dien direct op.

Bron: Minibijbel Pasta van Jeni Wright.

Advertenties

4 Reacties to “Penne, Panna e Salmone”

  1. junglefrog oktober 24, 2013 bij 12:24 am #

    Klinkt heerlijk Wilma!

  2. Ilona oktober 25, 2013 bij 7:23 pm #

    Ik heb dit recept gemaakt en het was heerlijk, alleen heb ik boursin cuisine gebruikt (omdat ik dit in huis had) in plaats van bv creme fraiche!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: