Funghi sott’olio

29 Sep

In de herfst zie je veel recepten met paddestoelen en truffel. Ik ben dol op beide ingrediënten. Al bladerend in de kookboeken kwam ik dit gerecht met paddestoelen tegen. Eigenlijk is het zo gemaakt. Het moet een nacht intrekken, dus ook nog eens makkelijk als je op de dag zelf niet zoveel tijd of zin hebt om te koken. De hoeveelheid op de foto is de halve hoeveelheid van wat hier staat aangegeven, aangezien we maar met z’n tweetjes waren met eten.

Funghisott'olio

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg kleine paddestoelen (bijv. champignons, eekhoorntjesbrood, cantharellen)
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • 250 ml olijfolie
  • 100 ml witte balsamicoazijn
  • zout
  • 1 klein takje oregano of rozemarijn

Veeg de paddestoelen schoon met vochtig keukenpapier. Snijd de Spaanse peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Verhit 5 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak hierin de paddestoelen al omscheppend tot het vocht verdampt is. Voeg de Spaanse peper toe en bak de paddestoelen nog even. Blus af met azijn, strooi er wat zout over en schep de paddestoelen in een kom. Voeg het kruidentakje toe en sprenkel de resterende olie erover. Laat dit afgedekt een nacht staan.

Bron: Italië, Cultuur en Keuken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: