Spaghetti alla puttanesca

11 Sep

De afgelopen weken zag ik het al bij andere foodbloggers en bij 24Kitchen. Het stond ook al een tijdje op mijn to-do lijstje: Spaghetti alla puttanesca! Ook dit gerecht bewijst weer dat je met weinig ingrediënten een heel lekker gerecht kan maken. Voeg niet teveel zout toe, proef de saus eerst, want de ansjovisfilets en de kappertjes zijn van zichzelf ook al zout.

Spaghettiallaputtanesca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 50 gr zwarte olijven zonder pit, in stukjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 blik tomatenstukjes à 400 gr
  • 45 ml water
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • 350 gr verse of gedroogde spaghetti
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verhit de olie in een middelgrote steelpan en doe er de ui, knoflook en de uitgelekte ansjovisfilets in. Bak ze, al roerend, op een laag vuur 5-7 minuten of tot de ansjovisfilets veranderen in een zachte pasta. Voeg de zwarte olijven en kappertjes toe en roerbak ongeveer een minuut.

Voeg de tomaten, het water, de helft van de peterselie, en zout en peper naar smaak toe. Roer goed en breng aan de kook. Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat 30 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren. Kook intussen de pasta.

Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal. Breng de saus op smaak, giet hem over de pasta en meng goed. Dien het gerecht direct op, bestrooid met de resterende peterselie.

Bron: De minibijbel Pasta van Jeni Wright.

Advertenties

6 Reacties to “Spaghetti alla puttanesca”

  1. beejeekookt september 12, 2013 bij 2:20 pm #

    Ik kende het niet, maar lijkt me heerlijk!

  2. depannenlikker september 13, 2013 bij 11:02 am #

    Super lekker en idd simpel, maar zoals ik al vaker zeg hoe lekker kan simpel zijn!

    • kookgekwilma september 13, 2013 bij 11:04 am #

      Dat is de Italiaanse keuken hè, eenvoudig, maar heerlijk!!!! 🙂

  3. beejeekookt september 16, 2013 bij 8:15 pm #

    Vandaag gemaakt! Smaakte prima, ook de kinderen vonden het lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: