Scaloppine con salsa di capperi

4 Sep

Laatst had ik scaloppine al limone gemaakt en die viel hier goed in de smaak. Toen zag ik in het boek van Gennaro Contaldo een variant met kappertjessaus. Weer een hele andere smaaksensatie, maar ook erg lekker. In plaats van kalfsschnitzels kunnen ook varkensschnitzels gebruikt worden, maar die moeten dan iets langer bakken.

Scaloppineconsalsadicapperi

Voor 4 personen:

  • 4 kalfsschnitzels à 150 gr per stuk
  • wat bloem voor het vlees
  • 85 gr boter

Voor de saus:

  • 30 gr kappertjes, fijngehakt
  • 4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngehakt
  • 50 gr zachte boter

Maak een pasta van de sausingredienten, dek het af met plasticfolie en houd het op een koele plaats.

Bestuif de schnitzels met bloem. Verhit de 85 gr boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels circa 4 minuten per kant, het vlees moet gaar zijn. Haal ze eruit en houd ze apart.

Doe het kappertjesmengsel in de pan en roer op hoog vuur tot een romige saus is ontstaan. Giet hem over het vlees en dien het direct op.

Bron: Gennaro’s favoriete Italiaanse familierecepten van Gennaro Contaldo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: