Mattonella con Albicocche

8 Aug

Toen wij in Rome waren had ik plannen om ook nog wat te shoppen. Helaas is daar niets van gekomen, we moesten weer terug en van Rome hadden we nog lang niet alles gezien. De enige aankopen waren 4 sleuterhangers en een zonnehoedje. Op het vliegveld van Rome heb ik in afwachting van de terugvlucht nog een kooktijdschrift gekocht: Cucina Bene. Uit dit tijdschrift heb ik deze heerlijke Mattonella con Albicocche gemaakt. De vertaling via iTranslate van zo’n recept vind ik altijd al erg vermakelijk om te lezen en daarna om te zetten in begrijpbaar Nederlands.

Mattonellaconalbicocche

Ingrediënten:

  • 250 g gedroogde abrikozen
  • 200 g pure chocolade
  • 125 gr boter
  • 100 ml room
  • 100 g bloem
  • 125 gr poedersuiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanille
  • 60 ml chocolade saus
  • Fijn zout
  • boter en bloem voor de bakvorm

Smelt de chocolade en de in blokjes gesneden boter al roerende gedurende 10 minuten au-bain Marie. Laat het mengsel afkoelen en roer de room er goed door.

Klop in een kom de eidooiers en de suiker tot ze licht en schuimig zijn en in volume zijn toegenomen.

Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snufje zout.

Roer het chocolademengsel door het eidooiermengsel en meng dit goed.

Zeef de bloem en de vanillesuiker voeg dit aan met chocolade-eimengsel toe.

Vouw er met een spatel beetje bij beetje de stijfgeslagen eiwitten doorheen.

Schil 1 abrikoos en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en voeg dit aan het mengsel toe.

Verwarm de oven voor op 180̊ C.

Vet een niet te hoge ovenschaal van 25×16 cm in met boter en bestuif het met bloem.

Giet voorzichtig het chocloade mengsel in de schaal en strijk het glad.

Bak de cake in 30 minuten gaar.

Was de andere abrikozen (eventueel schillen), verwijder de pit en snijd ze in partjes.

Laat de cake iets afkoelen en stort het op een schaal.

Verdeel de partjes abrikoos over de cake en versier dit met de chocolade saus.

Bron: Cucinare Bene no. 7-2013.

Mattonellaconalbicocche2

Advertenties

4 Reacties to “Mattonella con Albicocche”

  1. Leonie augustus 8, 2013 bij 11:20 am #

    Ik heb hem mogen proeven. Hij is heerlijk.

  2. M@rgo augustus 13, 2013 bij 9:38 am #

    Ziet er lekker uit, 1 vraagje gebruikt u nu gedroogde abrikozen of verse? Bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: