Gelatine di vino bianco con frutti di bosco

5 Aug

In het boek Gennaro’s favoriete Italiaanse familierecepten van Gennaro Contaldo staan behalve heerlijke recepten ook mooie foto’s. Heel veel van zijn gezin en met name zijn kleinkinderen, maar natuurlijk ook van de gerechten. Mijn oog viel al snel op de foto van deze heerlijke Gelatine di vino bianco con frutti di bosco. Gennaro serveert het in likeurglaasjes, maar ik had net andere glaasjes gekocht en daar paste het ook mooi in. In de beschrijving staat dat het gerecht minimaal 6 uur moet opstijven in de koelkast en dat had ik gedaan, maar de gelei was nog wat lobbig. Een volgende keer maak ik de gelei gewoon de avond ervoor, dan heeft het alle tijd om op te stijven.

Gelatinedivinobianco1

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 blaadje gelatine
  • 200 ml droge witte wijn
  • 70 gr fijne kristalsuiker
  • ½ kruidnagel
  • 1 cm van een kaneelstokje
  • 25 gr frambozen
  • 25 gr bosbessen
  • 4 verse muntblaadjes, plus iets extra voor de garnering
  • 4 theelepels goede natuuryoghurt

Voor de aardbeiensaus:

  • 100 gr aardbeien, ontkroond, plus extra voor de garnering
  • sap van ½ citroen
  • 1 el fijne kristalsuiker

Week de gelatine in een kom met koud water. Meng intussen de wijn, suiker, kruidnagel en kaneel in een pannetje en zet het op niet te hoog vuur. Breng alles aan de kook en kook het 3 minuten borrelend, de suiker moet oplossen. Haal de pan van het vuur en verwijder de specerijen. Laat de gelatine uitlekken, knijp het overtollige water eruit, roer het blaadje door de vloeistof en laat alles afkoelen.

Draai van de sausingrediënten in de keukenmachine een glad mengsel. Dek het af en zet het in de koelkast.

Verdeel de afgekoelde gelei over 4 likeurglaasjes van 1 dl inhoud. Vul ze tot halverwege. doe een paar frambozen, bosbessen en muntblaadjes in elk glas. zet ze 6 uur in de koelkast of tot de gelei is opgesteven.

gelatinedivinobianco2

Vul de glazen dan verder met de aardbeiensaus en eenschepje yoghurt. Garneer met munt, dek de glazen af en zet ze tot het gebruik in de koelkast.

Gelatinedivinobianco3

Bron: Gennaro’s favoriete Italiaanse familierecepten van Gennaro Contaldo.

Advertenties

4 Reacties to “Gelatine di vino bianco con frutti di bosco”

  1. Simone augustus 5, 2013 bij 7:52 am #

    Dat ziet er lekker uit Wilma. Ik denk trouwens dat 1 blaadje gelatine een beetje weinig is voor de hoeveelheid vloeistof dus misschien dat het daarom ook niet helemaal stijf werd? Ik ben geen fan van veel gelatine maar twee blaadjes lijkt me toch beter hier… 🙂

    • kookgekwilma augustus 5, 2013 bij 7:57 am #

      Hoi Simone, dat viel wel mee hoor, alleen die zes uur was wat kort. Ik had er gewoon eerder aan moeten beginnen. Een glaasje werd de volgende dag gegeten en die was helemaal goed. En lekker! 😉

  2. sonja augustus 5, 2013 bij 10:53 am #

    Dat zier er heerlijk zomers uit! Die gaat in de to-do-list!
    Dankjewel,hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: