Scaloppine al limone

1 Aug

Voor een etentje zoek ik voor het vleesgerecht altijd naar iets wat snel klaar is. En wat makkelijk te bereiden is zonder veel poespas. En zo kwam ik op het idee om Scaloppine te maken. Op zich niet moeilijk, maar er moet natuurlijk wel een lekkere saus bij. Toevallig kwam er van “Gereons keuken thuis” een recept voorbij van Scaloppine met citroensaus. Dat leek mij wel wat. Niet moeilijk, maar wel erg lekker wist ik, want ik had het namelijk wel eens in een restaurant gegeten. In plaats van varkensfiletjes heb ik kalfsschnitzels gebruikt. Het was een succes! Zorg er wel voor dat je alles al klaar hebt staan als je het gerecht gaat maken, dit werkt namelijk erg prettig als je de saus gaat maken.

Scaloppinallimone

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 varkensfiletjes , overdwars doorgesneden en plat geslagen tussen folie of of 4 kalfsschnitzels platgeslagen tussen folie en in tweeën gesneden
  • 1 citroen
  • gehakte peterselie
  • glas witte wijn
  • peper
  • zout
  • basilicum
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 80 g boter
  • 5 el bloem
  • olijfolie

Was de citroen goed schoon en rasp van de schil ongeveer 1 el zest af. Pers het sap uit. Je hebt ongeveer 3 el nodig. Sla de varkensfilet of kalfsschnitzels met een pan plat tussen plastic folie. Wentel de stukjes vlees door de bloem, gemend met peper en zout. Verhit de olie met een klein klontje boter. Bak de schnitzels kort aan en zet even apart onder folie of in lauwe oven. Fruit snel de knoflook in de pan en blus af met glas wijn. Voeg de citroenrasp en het sap toe en laat kort sudderen. Voeg de peterselie toe. Leg het vlees terug in de pan. Verspreid de rest van de boter in kleine klontjes en laat smelten. Serveer de scaloppine met saus erover. Bestrooi met basilicumblaadjes. Eventueel nog wat peper uit de molen.

Bron: Gereons keuken thuis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: