Spaghetti con zucchine alla carbonara

29 Jul

Regelmatig sta ik verlekkerd te kijken bij de kookboeken in de diverse winkels. Een tijdje geleden stond ik met het boek Gennaro’s favoriete Italiaanse familierecepten van Gennaro Contaldo in mijn handen. Nou heb ik al twee boeken van hem en Antonio Carluccio bij mijn kookboek verzameling staan en wat ik zo prettig vind aan hun recepten is dat het zulke toegankelijke recepten zijn. Duidelijk en vooral niet moeilijk. Dit boek wilde ik dus ook aan mijn verzameling toevoegen en toen ik laatst een boekenbon cadeau kreeg, bleef deze dan ook niet lang ongebruikt. Onderstaand gerecht komt uit het boek van Gennaro. Het is een variant op de bekende spaghetti alla carbonara, maar hierbij is het vlees vervangen door courgette, dus geschikt voor de vegetariërs onder ons. Wij vonden het alle vier een lekker gerecht!

Spaghetticonzucchiniallacarbonara

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 400 gr courgettes, in plakjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 325 gr spaghetti
  • 4 eidooiers
  • 100 ml melk
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas, plus desgewenst iets extra voor erover
  • Handje verse basilicumblaadjes, plus een paar extra voor garnering

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de plakjes courgette op hoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze eruit, laat het overschot aan olie eruit lekken, doe ze weer in de pan en houd ze apart.

Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook en laat de spaghetti al dente gaar worden. (volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking)

Roer de eidooiers, melk en kaas met zout en peper in een kom door elkaar. Giet het mengsel in de pan met courgettes en de basilicumblaadjes en roer terwijl je het geheel weer opwarmt, het moet een romige massa worden. Haal de pan van het vuur.

Laat de spaghetti uitlekken (vang een deel van het kookwater op). Roer de pasta grondig door de saus en giet er zo nodig wat kookwater bij om de saus wat te verdunnen. Garneer het gerecht met een paar blaadjes basilicum en bestrooi het desgewenst met kaas. Zet het direct op tafel.

Bron: Gennaro’s favoriete Italiaanse familierecepten van Gennaro Contaldo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: