Insalata con Pomodori Arrostiti e Rucola

19 Jul

Momenteel heb ik vakantie en het is lekker zomers weer met hoge temperaturen (voor Nederlandse begrippen dan). Een goed moment om nieuwe recepten uit te proberen dus. In de Minibijbel Pasta staan heerlijke recepten. Met en zonder vlees, diverse sauzen, gevulde pasta’s en ovenschotels. En er staan ook pasta salades in, heel erg geschikt voor dit warme weer. Ik vroeg aan mijn jongste dochter of zij een keuze wilde maken uit de salades en dat viel schijnbaar niet mee, want ze had er twee op het oog. Uiteindelijk heb ik de knoop maar doorgehakt en voor deze salade met geroosterde tomaatjes en rucola gekozen. Het was een goeie keuze, want de salade was heerlijk (en die andere salade komt binnenkort vast ook nog aan de beurt). Let er wel op dat je de rucola echt pas op het laatste moment toevoegt, want anders wordt het slap. Ik heb er Schiacciata bij geserveerd.

Insalataconpomodoriarrostitierucola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 225-300 gr pipe rigate
  • 450 gr Italiaanse kerstomaatjes, in de lengte gehalveerd
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in zeer dunne plakjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 stukken zongedroogde tomaat in olijfolie, uitgelekt en fijngehakt
  • een flinke snuf suiker, naar smaak
  • 1 handvol rucola, ca. 65 gr
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 190̊ C. Kook ondertussen de pasta in een pan met kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de gehalveerde tomaatjes met de snijkant naar boven op een bakblik. Druppel er 2 el olijfolie over en bestrooi ze met de plakjes knoflook en met zout en peper naar smaak. Rooster ze 20 minuten in de oven en draai ze in die tijd één keer om.

Doe de resterende olie met azijn, zongedroogde tomaten en suiker en wat zout en peper naar smaak in een grote schaal. Giet de pasta af, doe hem in de schaal en meng alles. Voeg de geroosterde tomaten toe en roer alles voorzichtig.

Voeg voor het opdienen de gehakte rucola toe, meng het geheel even en breng het op smaak. Dien de salade goed gekoeld of op kamertemperatuur op.

Variaties:

Als je te weinig tijd hebt om de tomaten te roosteren, dan kan je de salade ook met gehalveerde rauwe tomaten maken.

Als je wenst, kan je  samen met de rucola ook 150 gr uitgelekte en in stukjes gesneden mozzarella toevoegen.

Bron: Minibijbel Pasta van Jeni Wright.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: