Bruschetta

16 Jul

Tijdens het samenstellen van een etentje kwam ik erachter dat ik regelmatig bruschetta maak, maar dit nog helemaal niet hier op het blog had geplaatst. En dat terwijl het zo’n simpel, maar o zo lekker gerecht is.

Bruschetta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 à 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 vleestomaten of 4 kleinere rijpe tomaten
  • zout, peper
  • ½ bosje basilicum
  • 8 sneetjes stokbrood
  • 3 el olijfolie

Verwarm de grill voor tot 200̊ C. Pel de teentjes knoflook. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Verwijder de steelaanzetten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Bestrooi de blokjes tomaat met zout en peper. Spoel de basilicum af, schud het droog en haal de blaadjes van de stelen. Snijd de blaadjes in reepjes en meng ze door de blokjes tomaat.

Bak de sneden stokbrood in de oven onder de grill aan beide kanten goudbruin. (dit kan natuurlijk ook in een broodrooster) Haal ze uit de oven en wrijf ze in met de teentjes knoflook. Sprenkel de olijfolie over de sneden stokbrood en verdeel daarover het tomatenmengsel.

Bron: Antipasti van de Lidl.

Advertenties

2 Reacties to “Bruschetta”

  1. julie juli 17, 2013 bij 8:40 am #

    Heerlijk he! Ik maak ze ook veel zo. Gr. Julie

    • kookgekwilma juli 17, 2013 bij 8:42 am #

      Ja, het is er nu perfect weer voor. Lekker in het zonnetje, een drankje en een schaal met bruschetta. Wat wil je nog meer? Gr. Wilma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: