Doordat ik het de laatste weken nogal druk heb gehad en daarbij ook een aantal etentjes buitenshuis, had ik even niet zoveel inspiratie om nieuwe gerechten uit te proberen. Nog een weekje werken en dan heb ik vakantie, dus dan zal ik weer met mijn neus in de kookboeken duiken om wat recepten op te zoeken voor dit blog. Vandaag heb ik gekozen voor een eenvoudig, maar lekker recept. Het is afkomstig uit het boek Eerlijk Italiaans van Antonio Carluccio, waar ik al meerdere recepten met veel plezier uit gemaakt heb.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gr tagliatelle
- zout en peper
- 60 gr Parmezaanse kaas
Voor de saus:
- 6 el olijfolie
- 1 grote uit, gepeld en fijngesneden
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 400 gr verse paddenstoelen (champignons of gemengd), schoongemaakt, in pakjes
- 50 gr gedroogde porcini, geweekt en fijngehakt
- 50 gr boter
- 2 el fijngesneden peterselie
Doe voor de saus de olie in een grote pan en smoor ui en knoflook ca. 6 minuten tot de ui glazig is. Voeg de verse paddenstoelen toe en roerbak ze 10-15 minuten. Doe de gehakte porcini erbij met een beetje van het weekvocht. Roer de boter en peterselie door de saus en breng hem op smaak met zout en peper.
Kook de pasta in een grote pan met royaal kokend water met zout in 6-7 minuten al dente. Giet de pasta af en meng hem grondig met de saus. Schep de pasta op verwarmde borden en bestrooi hem met de Parmezaanse kaas.
Bron: Eerlijk Italiaans van Antonio Carluccio.
Geef een reactie