Cheesecake al cioccolato fondente

28 jun

Onlangs kreeg ik van Caroline twee mooie Italiaanse kooktijdschriften als souvenir van haar vakantie naar Sicilie. In één van die bladen stond deze cheesecake met chocola. Met een vertaal programma heb ik het recept vertaald. De springvorm die ik heb gebruikt was 26 cm doorsnee, zoals in het recept stond. Een volgende keer zal ik een kleinere vorm gebruiken, want nu was de taart vrij laag. Op zich is dit niet vervelend, want de taart is best machtig. Ik kon geen chocoladebiscuitjes vinden en even dacht ik eraan om Maria biscuitjes te gebruiken en daar wat cacao door te doen, maar opeens dacht ik dat ik ook wel Bastogne koeken kon gebruiken. Dit smaakte heerlijk in combinatie met de chocolade vulling. De taart kan natuurlijk gegeten worden bij koffie of thee, maar kan ook als dessert geserveerd worden met bijvoorbeeld een bolletje ijs ernaast.

cheesecakealcioccolatofondente1

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 200 g chocolade biscuitjes, Maria biscuitjes of Bastogne koeken
  • 100 g zachte boter

Voor de vulling:

  • 150 g pure chocolade
  • 200 g slagroom
  • 250 gr van ricotta
  • 250 gram roomkaas
  • 6 g gelatine (3 blaadjes)
  • 50 gr poedersuiker

Voor decoratie nog wat extra pure chocolade, geschaafd.

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of verkruimel ze met de hand.

Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en voeg het koekkruim toe en roer dit met een houten lepel goed door elkaar.

Bekleed een springvorm van 24-26 cm met bakpapier. Doe het koek/boter mengsel in de springvorm en druk dit met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit over de bodem. Zet het 30 minuten in de koelkast.

Bereid ondertussen de vulling:

Week de gelatine 10 minuten in koud water.

Smelt de chocolade in een Bain-Marie, laat het afkoelen en voeg dan de helft van de slagroom toe.

Verwarm de resterende slagroom in een pan zonder het aan de kook te brengen. Knijp de geweekte gelatine uit en roer dit door de warme slagroom totdat de gelatine volledig is opgelost. Laat het afkoelen.

Voeg het room/gelatine mengsel toe aan het chocolademengsel en roer het met een houten lepel goed door elkaar.

Roer de ricotta met de poedersuiker tot een gladde crème. Roer de roomkaas door het chocolademengsel en roer het daarna voorzichtig door de ricottacreme.

Schenk de vulling over de koekbodem. Zet de vorm minstens 4 uur in de koelkast. Strooi er voor het serveren wat geschaafde chocolade over.

Bron: A Tavola 06 Giugno 2013

cheesecakealcioccolatofondente2

Advertentie

4 Reacties naar “Cheesecake al cioccolato fondente”

  1. PJ juni 28, 2013 bij 1:10 pm #

    Deze moet ik een keer proberen! Zitten er nog iets van nootjes door de vulling?

  2. PJ juni 28, 2013 bij 1:11 pm #

    Oh ja, welke roomkaas gebruikte jij? Zoiets als Philadelphia of mascarpone?

  3. kookgekwilma juni 28, 2013 bij 3:03 pm #

    De stukjes die jij ziet is waarschijnlijk de roomkaas. Ik heb Monchou gebruikt, maar ik denk dat mascarpone ook geen gek idee is.

  4. beejeekookt augustus 13, 2013 bij 3:19 pm #

    Oe die ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: