Spaghetti alla Pizzaiola

26 jun

Deze pizzaoila saus is een makkelijke saus om te maken. De meeste ingrediënten hebben de liefhebbers van de Italiaanse keuken vast wel op voorraad. Behalve dat de saus bij pasta geserveerd wordt, past het ook prima bij biefstuk of vis.

Spaghettiallapizzaiola1

Ingrediënten voor  personen:

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ kleine rode chilipeper, fijngehakt (naar keuze)
  • 4 ansjovisfilets
  • 12 zwarte olijven, doormidden gesneden en ontpit, of heel gelaten
  • 1 el kappertjes
  • 1 blik van 400 gr tomatenblokjes
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • zout
  • 350 gr spaghetti

Verhit de olie in een braadpan. Voeg de knoflook, chilipeper en ansjovisfilets toe en bak alles tot de knoflook gaar (en niet verbrand) is en de ansjovis is opgelost in de olie. Roer de olijven en kappertjes erdoor en smoor alles al roeren een minuut. Doe er de tomaten, oregano, peterselie en zout naar smaak bij. Laat de saus in de gesloten pan 20 minuten op laat vuur pruttelen.

Spaghettiallapizzaiola2

Kook intussen de spaghetti in lichtgezouten kokend water al dente. Giet hem af, bewaar een paar eetlepels kookvocht en roer de pasta door de saus. Laat de pasta nog even op het vuur staan zodat hij alle smaken absorbeert. Voeg als je de pasta te droog vindt, een scheut kookvocht toe. Neem de pan van het vuur en dien hem direct op.

Bron: De streken van twee gulzige Italianen van Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: