Tiramisù alle fragole

12 Jun

Een paar jaar geleden kreeg ik van een Italiaan de tip om eens op de site van Cotto e Mangiato te kijken. Dit is een Italiaanse site met leuke en lekkere recepten. Behalve geschreven recepten staan er ook filmpjes bij de recepten waarin versneld wordt weergegeven hoe een gerecht gemaakt wordt.                         Ik heb Cotto e Mangiato ook op Facebook ontdekt en daar komen regelmatig de heerlijkste gerechten voorbij. Deze zijn wel in het Italiaans, maar met een vertaalprogramma en een beetje kennis van koken is daar goed uit te komen. Ik heb onderstaand recept ietwat aangepast, want bij de ingrediënten stond 500 gr Savoiardi, dus heb ik de hoeveelheid weggelaten, want dat is afhankelijk van de afmeting van de schaal die gebruikt wordt. Ik had een pak van 400 gr en heb daar maar de helft van gebruikt. De siroop heb ik gemaakt met onderstaande hoeveelheden, maar is ook niet helemaal gebruikt. Geen probleem natuurlijk, want over ijs of in de yoghurt smaakt het ook prima!

Tiramisuallefragole

Ingrediënten:

  • Savoiardi (Italiaanse lange vingers)
  • 500 g aardbeien, gehalveerd
  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml room

Ingrediënten voor de aardbeiensiroop:

  • 200 g aardbeien
  • 100 g suiker
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels limoncello

Meng de aardbeien met de suiker in een pan en voeg het water en Limoncello toe. Breng dit aan de kook. Zodra de siroop dikker wordt de pan van het vuur halen en af laten koelen. (ik heb de siroop met de staafmixer gepureerd)

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Doe dit eveneens met de slagroom. Klop de eigelen met de suiker schuimig en voeg daarna de mascarpone toe. Spatel heel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten en de slagroom door de mascarponemassa. Bewaar dit in de koelkast tot gebruik.

Dompel de Savoiardi in de aardbeiensiroop en leg ze op de bodem van een schaal. Bedek ze met een laagje mascarponecreme. Leg hierop plakjes aardbeien. Herhaal dit nog een keer en garneer de bovenlaag van de crème met gehalveerde aardbeien. Zet de schaal minstens 3 uur in de koelkast.

Bron: Cotto e Mangiato

Advertenties

4 Reacties to “Tiramisù alle fragole”

  1. taarttopper november 25, 2013 bij 9:32 pm #

    Jummie, die gaat mijn receptenfavorieten in om een keer uit te proberen :-)!

  2. Daniëlle december 16, 2016 bij 9:34 pm #

    Voor hoeveel personen is dit toetje ongeveer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: