Asperges met ei, kappertjes en ansjovis

31 Mei

Weer een lekker recept van Ziti Zitoni. Dit keer witte asperges op Italiaanse wijze bereid, dus niet op z’n Hollands, met ei, ham en een botersaus, maar met ei, citroensap, kappertjes en ansjovis. Wij vonden het erg lekker!

Aspergersmeteikappertjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1-1,5 kg witte asperges
  • sap van 1 citroen
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 tl kappertjes
  • zout en paper
  • paprikapoeder

Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges en schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Doe de asperges in een grote pan met water en breng het aan de kook. Voeg wat zout aan het water toe. Kook de asperges in 10-20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de asperges. Pel ondertussen de eieren en haal het eigeel uit het eiwit. (eiwit niet wegdoen!) Meng het eigeel met de citroensap zodat er een sausje ontstaat. Hak het eiwit, de kappertjes en ansjovis klein en roer dit door het sausje. Maak het af met zout, peper en paprikapoeder. Pas op met zout toedienen, want de ansjovis en kappertjes zijn al zout van zichzelf. Haal de asperges, als ze gaar zijn, uit de pan en laat ze uitlekken. Leg ze op een schaal en schenk er de saus over. Serveer direct!

Bron: Ziti Zitoni

Advertenties

2 Reacties to “Asperges met ei, kappertjes en ansjovis”

  1. julie juni 7, 2013 bij 8:10 am #

    Ziet er heerlijk uit! Ik hou meer van de Italiaanse gerechten dan de Vlaamse kost, zeker een verbeterde versie voor mij 🙂

    • kookgekwilma juni 7, 2013 bij 8:13 am #

      Dank je Julie, we kunnen nog maar even van de asperges genieten! Ik vind ze ook heerlijk! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: