Crespelle con spinaci e ricotta

22 Mei

Dit gerecht heb ik heel lang geleden tijdens een Italiaans kookworkshop gemaakt. Van tijd tot tijd komt het hier weer eens op tafel. Met de vulling kan je natuurlijk variëren. Zo heb ik hier al eens de variant met paddenstoelenvulling, Crespelle al forno con funghi geplaatst, ook erg lekker.

Crespelleconspinaciericotta1

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 crepes
  • 450 gr diepvries spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 el olijfolie
  • peper, zout en versgeraspte nootmuskaat
  • bechamelsaus
  • versgeraspte Parmezaan

Crespelle (basisrecept) voor 8 crepes

  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 250 ml melk
  • zout
  • 60 gram boter

Klop de eieren met de bloem en de melk tot een dun en glad beslag. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm in de hete pan een beetje boter.  Schep er 1 soep-opscheplepel beslag in en draai de pan rond, zodat het beslag over de hele bodem uitvloeit. Bak de crepe aan beide kanten goudbruin en houd het warm terwijl u op dezelfde manier nog 7 crepes bakt. (ik haalde er 9 uit het beslag)

Crespelleconspinaciericotta2

Maak de vulling tijdens de 30 minuten rusttijd van het beslag.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflooktenen. Voeg de spinazie toe en roer deze los. Voeg daarna de ricotta toe en breng op smaak met peper, zout en wat versgeraspte nootmuskaat. Laat het op laag vuur goed doorwarmen.

Crespelleconspinaciericotta3

Maak de bechamelsaus.

Bechamelsaus:

  • 50 gr. (room)boter
  • 50 gr. bloem
  • ½ liter melk
  • zout en nootmuskaat.

Boter smelten in een pan, bloem erbij, even bakken en goed roeren. Melk toevoegen (in kleine beetjes) en blijven roeren tot er een dikke saus ontstaat. Laat de saus even zachtjes doorkoken. Op smaak brengen met zout en nootmuskaat.

Vet een ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Leg een crepe op een bord of plank en leg daar wat van de spinazie/ricotta vulling op. Rol de crepe op en leg deze in de ovenschaal. Vul zo alle crepes.

Crespelleconspinaciericotta4

Giet de bechamelsaus over de crepes en bestrooi met versgeraspte Parmezaan.

crespelleconspinaciericotta5

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 25-30 minuten.

Crespelleconspinaciericotta6

6 Reacties to “Crespelle con spinaci e ricotta”

  1. Maaike mei 22, 2013 bij 9:05 am #

    Lijkt me weer heerlijk!🙂 Die funghi was ook al zo lekker!

    • kookgekwilma mei 22, 2013 bij 9:07 am #

      Is ook erg lekker, ook best machtig hoor. Je kan met de vulling lekker variëren. Ik heb ze ook wel eens gevuld met prosciutto en kaas. Was ook erg lekker.🙂

  2. Maxime mei 22, 2013 bij 5:44 pm #

    Ik heb beide recepten opgeslagen, het lijkt me echt enorm lekker!

  3. Femke mei 27, 2013 bij 8:26 am #

    Worden de flensjes niet zompig door de saus erover? Ik heb dit recept al vaker gezien, maar maak het steeds niet, omdat ik bang ben dat de flensjes nattig/zompig zijn?

    • kookgekwilma mei 27, 2013 bij 8:30 am #

      Femke, ik heb die ervaring niet hoor. Gewoon een keer proberen!
      Groetjes, Wilma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: