Penne all’arabbiata

13 Mei

Dit is ook weer een lekker Italiaans pasta gerecht met weinig ingrediënten, maar met heel veel smaak.

penneall'arabbiata

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr zeer rijpe tomaten of een blik tomatenstukjes à 400 gr
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr pancetta, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2-3 gedroogde chili pepers
  • 400 gr penne rigate
  • zout
  • 75 gr pecorino, geraspt

Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak hierin de pancetta. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig. Voeg de tomaten en de hele pepertjes toe en laat de saus zachtjes sudderen. Verwijder de pepers wanneer je de saus pittig genoeg vindt. Kook in een grote pan met licht gezouten kokend water de penne tot halverwege de bereidingstijd die op de verpakking staat aangegeven. Giet af en vang daarbij wat kookvocht op. Voeg de penne met 2 eetlepels pecorino en 3-4 eetlepels van het kookwater toe aan de tomatensaus en laat de pasta al omscheppend verder gaar worden in de saus. Schep de pasta op voorverwarmde borden en strooi de resterende pecorino erover.

Bron: Italië, cultuur en keuken.

Advertenties

2 Reacties to “Penne all’arabbiata”

  1. julivwee mei 15, 2013 bij 10:37 pm #

    Echt heerlijk zo’n pasta !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: