Semifreddo con fragole e meringhe

10 Mei

Nu de zomer weer nadert, zie je de Hollandse aardbeien ook weer in de winkels verschijnen. Tijd om daar iets mee te doen! Deze Semifreddo is heerlijk zoet en zeer geschikt om op een warme zomerdag als dessert te serveren.

Semifreddoconfragole

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 400 gr aardbeien
  • 300 gr meringues
  • 2,5 dl slagroom
  • lichte likeur naar keuze (optioneel)

Was de aardbeien voorzichtig en verwijder de kroontjes. Houd er enkele apart en pureer de rest. Verkruimel de meringues, maar houd er enkele apart. Klop de slagroom stijf. Meng de room voorzichtig met de aardbeienpuree en spatel er dan de meringuekruimels onder. Bekleed een cakevorm met plasticfolie en besprenkel met enkele druppels likeur. Doe het semifreddomengsel in de vorm. Plaats de vorm minstens 4 uur in de vriezer, tot zelfs de volgende dag. Neem de semifreddo uit de vriezer en dien koud op. Versier met enkele stukjes aardbei en meringue.

Bron: De verleidelijke Italiaanse keuken; recepten van la Nonna, van Cristina Bottari.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: