Rotolo di verdure e ricotta

26 Apr

Soms krijg je een nieuw kookboek in handen en weet je van enthousiasme niet met welk recept te beginnen. Bij mij is dat niet soms, maar altijd. Zou me dan het liefst opsluiten in de keuken, maar helaas, dat kan niet…… Soms koop je in korte tijd nog eens een paar kookboeken waar je hetzelfde probleem mee hebt. En dan heb je dat ene recept ineens weer voor je neus, waarvan je denkt “oja, dat zou ik ook nog maken”, zoals ik had bij dit recept. Dus ging ik de keuken in om deze heerlijk broodrolletjes te maken. Volgens Gino is het recept voor 8 broodjes, maar ik heb er wel 12 uitgehaald en het waren behoorlijk grote broodjes. We hebben de helft warm gegeten en de anderen aten we de volgende dag koud en dat was zeker niet verkeerd, want dat was ook heel lekker!!!

rotolodiverdureericotta1

Ingrediënten: voor 8 broodjes:

  • 500 gr tarwebloem, plus extra om te bestuiven
  • 2 tl zout (10 gr)
  • 7 gr instant gist (1 zakje)
  • 350 ml warm water
  • olijfolie om te bestrijken

Voor de vulling:

  • 1 middelgrote aubergine
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tijmblaadjes
  • 250 gr ricotta
  • zout en peper naar smaak.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit de heteluchtoven tot 200̊ C.

Vermeng de bloem met de gist in in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het water erin en meng alles tot een kleverig zacht deeg.

Stort het op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 10 minuten met de hand tot het glad en veerkrachtig is. Voeg na 5 minuten het zout toe (ik heb het 10 minuten in de Kenwood laten kneden). Maak een bal van het deeg en leg het weer in de kom. Bestrijk het met olie, dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen.

Snijd de aubergine, courgette, ui en paprika in blokjes van 1 cm en verdeel ze in een grote ovenschaal. Giet de olie erover en doe de tijm en zout en peper naar smaak erbij; vermeng alles goed. Rooster de groenten 25 minuten in het midden van de oven. Schep alles af en toe om, haal de schaal uit de oven en laat de groenten afkoelen.

rotolodiverdureericotta3

Schud de geroosterde groenten in een schaal en schep de ricotta erdoor. Zet opzij.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 1 cm dik.

Verdeel het groentenmengsel op de deeglap en rol het geheel op zoals een biscuitrol. Zorg dat de rol goed gesloten is. Snijd hem met een scherp mes in 8 gelijke stukken.

rotolodiverdureericotta4

Leg de gevulde broodjes op de bakplaat niet al te dicht bij elkaar. Laat ze afgedekt met plasticfolie op een warm, tochtvrije plaats 40 minuten rusten.

rotolodiverdureericotta5

Bak de broodjes in het midden van de oven 18-20 minuten rondom goudbruin.

Bron: De Italiaanse bakker thuis van Gino D’Acampo.

rotolodiverdureericotta2

Advertenties

5 Reacties to “Rotolo di verdure e ricotta”

  1. Sietske Leusink april 28, 2013 bij 11:53 am #

    weer bedankt voor het heerlijk recept. het is elke mail weer een verassing. ons kookschrift puilt al helemaal uit. We hopen dat je er nog heel lang mee door blijft gaan groet Sietske

    • kookgekwilma april 28, 2013 bij 11:57 am #

      Hallo Sietske,

      Dank je wel! Ik ben nog niet van plan om te stoppen hoor, vind het kokkerellen veel te leuk. Vooral om nieuwe recepten uit te proberen en dan hier te delen.

      Groetjes, Wilma.

  2. Anke februari 6, 2014 bij 7:54 pm #

    Inderdaad ik merk dat het gigantische broodjes zijn. Eebpn beetje aanpassen volgende keer dat ik ze maak. Ze steken nog in de oven, maar qua smaak zal het wel oke zijn.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rotolo di verdure e ricotta | Italiaans Culinair.Com - mei 3, 2013

    […] Soms krijg je een nieuw kookboek in handen en weet je van enthousiasme niet met welk recept te beginnen. Bij mij is dat niet soms, maar altijd. Zou me dan het liefst opsluiten in de keuken, maar helaas, dat kan niet…… Soms koop je in korte tijd nog eens een paar kookboeken waar je hetzelfde […] Lees meer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: