Frittata al Basilico

10 Apr

Een tijdje geleden kreeg ik van Yvonne van het blog “eet smakelijk” de tip over deze frittata met basilicum uit het boek “Twee gulzige Italianen”. Het leek  mij wel een lekker lunchgerecht om te maken voor mijn jongste dochter en mijzelf. Zo gezegd, zo gedaan, alleen had ik er geen groene sla bij. In het boek staat dat frittata in Italië een populair hoofdgerecht is bij de avondmaaltijd. Wij vonden het als lunch ook zeer geslaagd!

Frittataalbasilico

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 eieren
  • 75 gr Parmezaansekaas, versgeraspt
  • een bos basilicum, blaadjes grof gescheurd, plus wat hele blaadjes om te garneren.
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el extra vergine olijfolie

Klop de eieren in een kom met de Parmezaan en het gescheurde basilicum door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur, giet het eimengsel erin en bak het circa 5 minuten tot de onderkant goudbruin is. Keer de omelet om en bak de andere kant nog 3 minuten tot hij bruin is. Neem de pan van het vuur, snijd de omelet doormidden en dien hem warm of koud op, gegarneerd met wat basilicum en met een eenvoudige groene sla erbij.

Bron: Twee gulzige Italianen van Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo.

Advertenties

2 Reacties to “Frittata al Basilico”

  1. Yvonne april 13, 2013 bij 5:04 pm #

    Hoi Wilma,
    Leuk dat jullie het lekker vonden! Ik vind het ook een prima lunchgerecht 🙂
    Fijn weekend, groetjes Yvonne

    • kookgekwilma april 13, 2013 bij 5:20 pm #

      Hoi Yvonne,

      Ja was heerlijk! Ga het vast vaker maken! Jij ook een fijn weekend!

      Groetjes, Wilma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: