Panini lunghi al pepe nero

8 Apr

Deze broodjes zijn heerlijk als lunch. Ik heb er Panini Caprese van gemaakt door ze met groene pesto te bestrijken en daarna te beleggen met buffelmozzarella en tomaat. Bij het vormen van de broodjes heb ik een deegrol gebruikt, maar dan worden de broodjes al gauw te breed en te plat. De volgende keer ga ik ze met de hand bewerken, door een portie deeg in een “worstje” van 10 cm lang te rollen en dit met de vingertoppen plat te drukken tot 5 cm breedte.

Panini

Ingrediënten voor 6 panini:

  • 230 gr tarwebloem, plus extra om te bestuiven
  • 7 gr instantgist
  • 1 tl zout
  • 140 ml warm water
  • extra vergine olijfolie om te bestrijken
  • versgemalen zwarte peper

Vet een grote kom in met olie.

Zeef de bloem in een grote kom, meng de gist en het zout erdoor en maak een kuiltje in het midden. Giet het water erin en meng alles tot een zacht deeg.

Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het met de hand in 10 minuten tot het glad en veerkrachtig is. Leg het in de ingevette kom, dek het af met plasticfolie en laat het deeg op een warme, tochtvrije plek 50 minuten rijzen.

Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkplek en druk de lucht eruit. Verdeel het in 6 gelijke porties en rol elke portie uit tot een rechthoek van circa 10 x 5 cm van 1 cm dikte.

Leg de panini op twee met bloem bestoven bakplaten (of bekleed de bakplaten met bakpapier). Zorg voor voldoende tussenruimte. Kerf met een scherp mes in de bovenkant van elk broodje 4 inkepingen. Bestrijk ze dun met olie en laat ze afgedekt met plasticfolie op een warme, tochtvrije plek 20 minuten rijzen.

Verhit de heteluchtoven tot 200̊ C.

Bestrijk de broodjes nogmaals met de olie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.

Bak ze 15 minuten in het midden van de oven.

Haal de panini uit de oven, laat ze op een rooster iets afkoelen en serveer ze warm of op kamertemperatuur.

Bron: De Italiaanse bakker thuis van Gino D’Acampo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: