Maccheroni ai quattro formaggi

3 Apr

Weer een heerlijk gerecht uit het boek “De Italiaanse bakker thuis” van Gino D’Acampo. Bij de ingrediënten staat 300 gr penne rigate vermeld, maar ik heb 500 gr gebruikt, aangezien wij het als maaltijd gegeten hebben met 4 personen. Ook heb ik iets meer slagroom gebruikt, zo’n 200 ml. Als tussengerecht zijn de aangegeven hoeveelheden bij de ingrediënten de voldoende voor 4 personen.

Maccheroniai4fomaggi1

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr penne rigate
  • 150 ml slagroom
  • 100 gr pittige Goudse kaas, geraspt
  • 100 gr gorgonzola, in blokjes
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 bollen koemelkmozzarella, uitgelekt, in stukjes
  • 3 eidooiers
  • 150 gr ontdooide diepvriesdoperwten
  • 100 gr versgerapte Parmezaanse kaas
  • zout naar smaak

Maccheroni ai 4 formaggi2

Verhit de heteluchtoven tot 200̊ C.

Vul een grote pan voor minstens driekwart met water (zo’n 4 liter). Breng het aan de kook en voeg als het kookt 2 el zout toe. Kook de pasta hierin beetgaar en roer om de minuut. Kook voor een volmaakt effect de pasta 1 minuut korter dan op het pak is aangegeven. Giet hem af en doe hem weer in de pan, maar niet op het vuur.

Giet de room in de pan en voeg de Goudse kaas en gorgonzola toe. Zet de pan op heel laag vuur en roer alles met een houten lepel gedurende 30 seconden door elkaar.

Neem de pan weer van het vuur en voeg paprikapoeder, mozzarella, eidooiers, doperwten en de helft van de Parmezaan toe. Doe er een beetje zout bij en schep alles 30 seconden om.

Stort de pasta in een ronde ovenschaal van 25 cm doorsnee (of een rechthoekige met eenzelfde inhoud) van minstens 5 cm diep. Bestrooi met de achtergebleven Parmezaan.

maccheroniai4formaggi3

Bak de pastaschotel 20 minuten in het midden van de oven tot de inhoud borrelt en de bovenkant goudbruin is.

Haal de schaal uit de oven en laat hem 3 minuten staan voor je hem opdient.

Bron: De Italiaanse bakker thuis van Gino D’Acampo.

Eén reactie to “Maccheroni ai quattro formaggi”

  1. lekkerhappen april 7, 2013 bij 3:12 am #

    Die Gino is geweldig! Al een hoop pasta’s naar zijn boek gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: