Gemarineerde aubergines en champignons

1 Apr

Laatst heb ik weer wat buffetgerechten gemaakt, toen wij vrienden op bezoek kregen. Ik had al eens eerder gemarineerd courgettes gemaakt en nu had ik daarbij ook gemarineerde champignons en aubergines geserveerd. Het makkelijke van deze gerechten is dat je ze ruim van tevoren kunt klaarmaken, omdat ze koud gegeten worden. Dus zeker een aanrader voor als de temperatuur straks weer wat hoger wordt.

Gemarineerdegroenten

Ingrediënten:

  • 500 gr kleine aubergines
  • 500 gr champignons
  • 125 ml olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 el versgehakte peterselie
  • 75 ml droge witte wijn
  • het sap en de fijngeraspte schil van een citroen
  • ½ bosje tijm

Verwarm de oven voor op 200̊ C. Was de aubergines en snijd ze in plakjes. Veeg de champignons goed schoon.

Vet een ovenschaal in met 3 el olijfolie. Leg de plakjes aubergine erin. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Strooi de heft van de knoflook over de aubergines en schenk er 5 el olijfolie over. Voeg zout en peper naar smaak toe en bak het geheel ongeveer 35 minuten in de oven. Meng de peterselie erdoor en laat de smaken minstens 1 uur op elkaar inwerken.

Gemarineerdeaubergine

Verhit 3 el olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin kort de champignons. Voeg de rest van de knoflook met de wijn, het citroensap en de citroenschil toe aan de champignons en laat ze meepruttelen. Was en droog het bosje tijm en leg het in de pan. Voeg zout en peper  naar smaak toe, haal de pan van het vuur en laat het gerecht voor het serveren minstens 2 uur staan.

Gemarineerdechampignons

Bron: Antipasti van de Lidl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: