Gevulde tomaten met kruiden

27 Mrt

Voor dit gerecht heb je lekkere rode, smaakvolle tomaten nodig. Het kan geserveerd worden als antipasti of bij een buffet.

Gevuldetomaten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 600 gr kerstomaatjes
  • 1 bosje basilicum
  • enkele takjes tijm
  • 40 gr ontpitte, zwarte olijven
  • 300 gr roomkaas
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • zout

Was de tomaatjes.

Snijd de hoedjes eraf en ontpit ze met een lepeltje.

Was de kruiden en hak ze fijne met de olijven.

Voeg de kaas en olie toe.

Meng goed en breng op smaak met zout.

Doe het kaasmengsel in een spuitzak met gladde spuitmond en vul de tomaatjes voorzichtig op.

Bron: De verleidelijke Italiaanse keuken: Recepten van la Nonna van Cristina Bottari.

Advertenties

2 Reacties to “Gevulde tomaten met kruiden”

  1. arjahotting maart 27, 2013 bij 5:25 pm #

    Leuk voor de Pasen: samen op een schaal met gevulde eieren. Ga ik maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: