Pollo alla Cacciatora

6 Mrt

Op de site van Ziti Zitoni staan hele leuke Italiaanse recepten. Het recept van deze Pollo alla Cacciatora komt ook van deze site. Aangezien ik nog iets te eten moest verzinnen voor de zondag, kwam het recept als geroepen. Ik had de kip maar 2 uur laten marineren (niet goed gelezen). Een volgende keer laat ik het een nacht marineren, dan zit de smaak er nog beter in. Het vlees was zo gaar, dat het zo van het bot afkwam. (ik ben geen liefhebber van kluiven) Ik heb het geserveerd met aardappeltjes met rozemarijn en knoflook uit de oven en een lekkere salade erbij.

Polloallacacciatora1

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 kippendijen (of andere stukken kip; ik heb kippenpoten gebruikt)
  • 500 ml rode wijn
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes (gedroogd)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • circa 12 olijven zonder pit (groen, zwart en beiden)
  • peper en zout

Dep de kipstukken droog met keukenpapier en wrijf ze in met peper en zout. Leg ze in een ruime schaal en giet de wijn erover. Snijd de knoflook in plakjes en voeg deze bij de kipmarinade. Voeg tevens de takjes rozemarijn toe, dek de schaal af en laat tenminste 2 uur marineren in de koelkast

. Polloallacacciatora2

Verwarm de oven voor op 180° C. Haal de kip uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade!! Bestuif de kip met bloem en schud het overtollige bloem eraf. Verwarm een ovenvaste pan of braadslede op het vuur en giet er een scheut olijfolie in. Bak de kip rondom bruin, voeg de marinade toe (inclusief de takjes rozemarijn en knoflook), de tomatenblokjes, de laurier en olijven. Breng het aan de kook en dek het af met een deksel of aluminiumfolie. Laat de kipstukken in circa 50 minuten gaar worden. Controleer per soort kippenvlees of het goed gaar is voordat je het uit de oven haalt) Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper. (als de saus wat zurig is, voeg dan een beetje suiker toe) Verwijder de laurierblaadjes en rozemarijn en dien op. Lekker met een goed brood en een salade.

Bron: Ziti Zitoni.

4 Reacties to “Pollo alla Cacciatora”

  1. Elisabetta maart 6, 2013 bij 2:28 pm #

    Leuk Wilma! Als je dan weer naar zo’n foto kijkt.. krijg je spontaan trek!

    • kookgekwilma maart 6, 2013 bij 2:53 pm #

      Dank je Elisabetta! En inderdaad, je krijgt er zo weer trek in, heerlijk!!!🙂

  2. arjahotting maart 6, 2013 bij 5:36 pm #

    ben ook gestart met n online kookboek:
    http://www.kookboekvanarja.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: