Stromboli

4 Mrt

De naam van dit lekkere brood is een verwijzing naar de vulkaan Stromboli. Hoewel je anders zou verwachten, is de smaak niet overheersend pittig. De basis is gemaakt van pizzadeeg. Pizzadeeg is heel veelzijdig, dat blijkt wel weer. In het boek “Pizza, focaccia & calzone” staan meerdere recepten gebaseerd op pizzadeeg. In de komende tijd ga ik er daar misschien nog wel meer van uitproberen. De Stromboli is heel geschikt voor bij de borrel, maar ook bij een buffet.

Stromboli1

Ingrediënten:

  • 1 recept pizzadeeg
  • 8 eetlepels vurige rode pesto
  • 4 grote rode paparika’s
  • 125 gr zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
  • een bakplaat bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 200° C/gasstand 4.

Wrijf de paprika’s in met olijfolie en rooster ze 25-30 minuten in de oven tot de buitenkant is geblakerd. Ontvel de paprika’s, trek ze doormidden en verwijder de kern en de zaadlijsten. Laat ze afkoelen.

Druk de lucht uit de deegbal en kneed er 55 gram olijven door. Verdeel het deeg in 4 porties.

Stromboli2

Rol elk stuk uit tot een rechthoek van 24 x 17 cm. Besmeer iedere deeglap met de pesto,

Stromboli3

strooi de overgebleven olijven erop

Stromboli4

en bedek ze met de stukken paprika;

Stromboli5

Laat rondom 1 cm deeg onbedekt. Rol ze vanaf een kort kant op.

Stromboli6

Leg ze met de naad naar beneden, druk beide open kanten dicht en sla ze onder de rollen. Druk de rollen iets platter; ze zien er nu enigszins als Franse chocoladebroodjes uit. Leg ze niet te dicht bij elkaar op de bakplaat, dek ze luchtig af met plasticfolie en laat ze 20 minuten rijzen.

Stromboli7

Verwijder de folie en bak de Stromboli 25-30 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze opensnijdt en opdient of laat ze helemaal koud worden.

Stromboli8

Tip: Bedek de rode paprika met plakjes gekookte ham voordat je het deeg oprolt.

Bron: Pizza, calzone & focaccia van Maxime Clark.

Advertenties

3 Reacties to “Stromboli”

  1. Judith november 20, 2013 bij 4:58 pm #

    Kan ik dit ook een dag van te voren maken? En zo ja hoever moet of kan ik het dan afmaken? Ik vind het erg lekker, maar als er mensen komen te veel werk op de dag zelf, vandaar mijn vraag.
    Bedankt!

    • kookgekwilma november 20, 2013 bij 5:00 pm #

      Ja hoor en dan de volgende dag oppiepen in de oven, 5 minuten op 200 graden. Of ingepakt in alu-folie en dan wat langer.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pizzette al caprino | kookgek wilma - juli 25, 2013

    […] Je kan er bijvoorbeeld een gevulde broodrol van maken, zoals ik  hier al eens het laten zien (Stromboli), maar je kan er ook mini pizza’s van maken. Het recept van deze pizzette kwam ik tegen in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: