Hamburger buns

25 Feb

Er wordt hier in huis nog wel eens gevraagd maar een broodje hamburger. Dan haal ik de burgers en de broodjes in de winkel. Nu heb ik de broodjes zelf gebakken. Het recept komt van de site van Levine. Ik heb 12 broodjes van het deeg gemaakt. De volgende keer maak ik er minder dan 12, zodat de broodjes wat groter worden. Bij het recept van de hamburger buns staat ook een recept om zelf hamburgers te maken. De volgende keer dat er hier weer om een broodje hamburger gevraagd wordt, ga ik die ook zelf maken. Kijk hier voor foto’s met uitleg over de hamburger buns en het recept van de hamburgers.

hamburgerbuns2

  • ± 425 gram tarwebloem
  • 7 gram droge gist
  • 240 ml melk, kamertemperatuur
  • 28 gram zachte roomboter
  • 12 gram suiker
  • 8 gram zout
  • 1 ei, maat L, losgeklopt

Afwerking:

  • 1 ei, losgeklopt met 1 eetlepel melk
  • sesamzaadjes

Werkwijze KitchenAid:
Meng 280 gram bloem met de gist in de kom van de KA. Roer met de platte klopper de melk erdoor en voeg de boter in kleine stukjes, de suiker en het zout toe. Voeg het losgeklopte ei toe en mix tot een glad beslag.

Dek de kom af en laat 1 uur op kamertemperatuur staan.

Roer het deeg door en voeg de resterende bloem in gedeelten toe. Kneed met de deeghaak op stand 2 in ± 10 minuten tot een soepel deeg dat van de wand loslaat.

Doe het deeg over in een licht ingevette kom en laat het op kamertemperatuur in ± 1 uur tot dubbel volume rijzen.

Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en verdeel in stukken van de gewenste grootte. Bol ieder stukje deeg goed op: maak een kommetje van je hand, druk het deeg tegen het werkoppervlak terwijl je een ronddraaiende beweging maakt. Als het goed is zie je dan aan de onderkant een “navel”.

Begin dan weer met de eerste deegbal: druk iedere deegbal met de palm of de zijkant van je hand plat. Als het niet in 1 keer lukt, laat het deeg dan even liggen en druk dan opnieuw plat.

Leg de lapjes deeg een paar centimeter uit elkaar op een bakplaat/bakplaten en laat afgedekt in ± 1 uur tot bijna dubbel volume rijzen.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200/220 ºC. Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei-/melkmengsel en bestrooi met sesamzaadjes. Bak ze in ± 15 minuten bruin en gaar. Bak, als je 2 bakplaten hebt, de 2e plaat direct na de eerste.

Laat op een rooster volledig afkoelen. Deze broodjes kunnen goed ingevroren worden. Ze zijn niet alleen lekker met een hamburger erop, ook met ander beleg – zowel zoet als hartig – smaken ze uitstekend.

Bron: Uit de keuken van Levine.

hamburgerbuns1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: