Spezzatino di maiale (Varkensstoofpot)

22 Feb

Bij een stoofpot denk ik al gauw aan rundvlees en uren sudderen. Echter, dit heerlijke gerecht is gemaakt van varkensvlees en hoeft maar 1 uur te sudderen. Door de venkel leek het qua smaak wel een beetje Oosters. Aangezien ik de tomaten momenteel niet zo smaakvol vind, heb ik gekozen voor tomatenstukjes uit blik. Wij vonden het allemaal een zeer smakelijk gerecht en het zal hier zeker vaker op tafel komen.

Spezzatino

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gr mager varkensvlees
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • 5 tenen knoflook, fijngesneden
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 300 gr rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden

Snijd het vlees in blokjes van circa 3 cm. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes vlees hierin rondom bruin. Voeg het venkelzaad, de knoflook en wat zout en peper toe. Voeg zodra het vlees bruin kleurt de Spaanse peper en tomaten toe. Laat het vlees afgedekt 1 uur sudderen tot het gaar is. Schenk er tussentijds zo nodig nog wat lauwwarm water bij.

Bron: Italië, Cultuur en Keuken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: