Tapenade met zongedroogde tomaat

20 Feb

Pauline van het blog Uit Pauline’s keuken plaatste laatst het recept van deze tapenade van zongedroogde tomaat. Deze variant had ik nog niet eerder gemaakt, wel met zwarte en groene olijven. In de blender is het zo gemaakt, maar wie geen blender heeft kan het ook maken met een staafmixer. Het is een lekkere, smeuïge tapenade die heerlijk smaakte op het zelfgebakken stokbrood. Zoals Pauline ook op haar blog schreef, er hoeft geen zout aan toegevoegd te worden, aangezien de olijven al genoeg zout bevatten. Pauline, bedankt voor dit lekkere recept!

Tapenademettomaat1

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 200 gr uitgelekte zongedroogde tomaatjes
  • 75 gr groene olijven
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap

Zo maak je het
Blend alles fijn in een keukenmachine. Dat is alles. Maak het niet te glad, zodat je tapenade nog een beetje structuur behoudt.

Is je tapenade te droog, voeg dan nog wat extra olie toe.

Tapenademettomaat2

Bron: Uit Pauline’s keuken.

Advertenties

2 Reacties to “Tapenade met zongedroogde tomaat”

  1. Pauline februari 20, 2013 bij 12:31 pm #

    Lekker Wilma 🙂 en hij is zo makkelijk, ideaal voor een lazy sunday.

    • kookgekwilma februari 20, 2013 bij 12:35 pm #

      Wat te denken van op een terras in de zon, versgebakken ciabatta erbij, glaasje prosecco…… Laat ze zomer maar komen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: