Spaghetti alla Carbonara

15 Feb

Dit is een eenvoudig, maar o zo lekker gerecht. Zorg er voor dat het ei niet droog wordt in het gerecht, dan proef je de echte Carbonara!

spaghettiallacarbonara

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 25 gr boter
  • 100 gr pancetta of spek, in blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 350 gr spaghetti
  • 2 eieren, geklutst
  • 40 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 40 gr pecorino, geraspt
  • zout en peper

Smelt de boter, doe er de pancetta en knoflook bij en bak tot de knoflook bruin wordt; gooi hem weg. Kook de spaghetti in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze bij de pancetta. Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van de parmezaan, de helft van de pecorino en wat peper door de spaghetti. Roer goed: de eieren moeten zich hechten aan de pasta. Roer er de rest van de kaas door en dien het gerecht op.

Bron: De Zilveren Lepel – Pasta

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: