Brasato alla Milanese

11 Feb

In ons favoriete Italiaanse restaurant at ik laatst lamsbout. Deze was gestoofd en dus heerlijk mals. Zoiets wilde ik zelf ook wel eens maken, maar dan met rundvlees. In het boek Italië, Cultuur en Keuken vond ik dit recept. Het voordeel van zo’n stoofschotel is, dat het hele huis al ruimschoots voor etenstijd zo heerlijk ruikt.  Helaas was ik vergeten om koolrabi op mijn boodschappenlijstje te zetten, maar zonder dat was het ook een heerlijk gerecht!

Brasato copy

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 kg runderbraadstuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 koolrabi
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 30 gr boter
  • 1 laurierblaadje
  • 1 klein takje tijm
  • 1 kruidnagel
  • 300 ml Barolo of andere krachtige rode wijn
  • 500 gr tomaten
  • 300 ml runderbouillon
  • 3 el fijngesneden peterselie

Snijd de knoflook in plakjes. Kerf het vlees hier een daar in met een scherp mes en steek de plakjes knoflook in de inkepingen. Bestrooi het vlees met zout en peper. Snijd de wortel, bleekselderij, koolrabi en uien in blokjes. Verhit de olie en boter in een braadpan en braad het vlees hierin rondom aan op matig vuur. Voeg de groenten en uien toe en bak even mee. Voeg de laurier, tijm en kruidnagel toe. Blus af met de wijn en laat deze enigszins inkoken. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein. Voeg de tomaten toe aan het vlees, schenk er wat bouillon bij en breng deze aan de kook. Stoof het vlees afgedekt 2 uur op zeer laag vuur; bedruip het vlees af en toe met het braadvocht. Schenk er van tijd tot tijd  nog wat bouillon bij. Haal het vlees uit de pan. Schenkt de saus door een fijne zeef, breng opnieuw aan de kook en maak hem op smaak af met zout en peper. Snijd het vlees in dunne plakjes, leg ze in een voorverwarmde schaal, schenk de warme saus erover en bestrooi met peterselie.

Bron: Italië, cultuur en keuken.

Advertenties

2 Reacties to “Brasato alla Milanese”

  1. Hebk maart 19, 2017 bij 4:40 pm #

    Barolo is nogal prijzig.
    Gekozen voor een Primitivo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: