Castagnole fritte (Venetiaanse carnavals lekkernij)

9 Feb

In het zuiden, maar ook elders in het land vieren ze dit weekend carnaval. In Italië wordt dit natuurlijk ook gevierd. Venetië is hier ook om bekend. In heel Italië worden in deze periode traditioneel bijzondere, zoete lekkernijen gebakken, zoals krapfen (een soort oliebollen), gefrituurde deeglapjes en zoete ravioli. Ik vier zelf geen carnaval, maar heb wel deze Castagnole fritte (Venetiaanse deegballetjes) gebakken. Helaas is het mij niet gelukt om mooie ronde balletjes te vormen zoals op de foto in het boek, maar ze smaken er niet minder om. Voor alle carnavalsvierders: Heel veel plezier!!

Castagnole

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 3 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 200 gr bloem
  • 4 el olijfolie
  • 30 m cognac
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • frituurolie
  • poedersuiker, om te bestuiven

Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout schuimig. Voeg de bloem, olijfolie, cognac en het citroenraspsel toe Laat het deeg 30 minuten rusten, klop dan nogmaals stevig en voeg zo nodig nog een beetje water of bloem toe. Verhit de frituurolie tot 175° C. Vorm met 2 theelepels kleine balletjes van het deeg en leg ze in de hete olie. Bak ze in porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.

Bron: Italië, Cultuur en Keuken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: