Involtini di zucchini

6 Feb

Dit is weer een heel lekker Italiaans recept. Ik heb het tijdens een etentje als Antipasti geserveerd. Het kan ook heel goed bij een buffet!

Involtini di Zucchini

Ingrediënten voor ca. 16 involtini.

  • 2-3 courgettes
  • zout
  • 100 gr gorgonzola, in grove stukjes gehakt
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie, in smalle reepjes
  • een bos basilicum

Voor de marinade:

  • 4 el extra vergine olijfolie, plus extra om in te vetten
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper

Verhit de oven voor op 180° C/gasstand 3.

Roer de ingrediënten voor de marinade in een kommetje door elkaar en zet opzij.

Snijd de courgettes overlangs in 5 mm dikke plakken. Leg ze op een schaal, bestrooi ze met zout en laat ze 40 minuten liggen, tot ze vocht hebben losgelaten en zacht zijn.

Dep de plakken met een theedoek droog, leg ze op een licht met olie bestreken bakplaat en bestrijk ze met de marinade. Rooster de plakken 10-15 minuten in de oven tot de randen goudbruin gaan kleuren. Keer de plakken om, bestrijk ze met de rest van de marinade en rooster ze nog 1 minuut. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Leg een paar brokjes gorgonzola, wat reepjes zongedroogde tomaat en een of twee blaadjes basilicum op een uiteinde van elke plak en rol ze op. Schik de rolletjes op een schaal en garneer met basilicum.

Bron: Twee gulzige Italianen van Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo.

Advertenties

2 Reacties to “Involtini di zucchini”

  1. Elles februari 6, 2013 bij 3:41 pm #

    Lijkt mij erg lekker!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: