Zucchini alla Parmigiana

2 Feb

Ik heb hier al eens het recept geplaatst van Melanzane di Parmigiana en dit gerecht is een variant daarop. Volgens de beschrijving in het boek is dit gerecht door de courgettes lichter en heeft het een frissere smaak. Het was het proberen waard, want het was heel erg lekker.

ZucchiniallaP2

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 courgettes, overlangs in 5 mm dikke plakken gesneden
  • bloem, om te bestuiven
  • 4 eieren, losgeklopt met wat zout en peper
  • plantaardige olie
  • 200 gr stevige mozzarella, in blokjes
  • 5 el versgeraspte parmezaan
  • enkele blaadjes basilicum

Saus:

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 500 gr pomodori uit blik
  • enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd
  • een snuf zout

Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een pan, doe de ui erin en smoor hem glazig. Voeg de tomaten, gescheurd basilicum en zout toe, sluit de pan en laat de saus op laag vuur 15minuten pruttelen.

Verwarm de oven voor op 200° C/gasstand 4. Wentel de plakken courgette door de bloem en dompel ze in het losgeklopte ei.

Giet zoveel plantaardige olie in een koekenpan dat de bodem bedekt is en verhit hem. Bak de courgetteplakken aan beide kanten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal van 20×22 cm, schik daarop een laag courgetteplakken, gevolgd door een laag tomatensaus en wat mozzarella, parmezaan en basilicum. Vul de schaal op deze manier met verschillende lagen tot alles is gebruikt. De bovenste laag moet kaas zijn.

ZucchiniallaP1

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de oven. Haal de folie eraf en bak het gerecht nog 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Neem de schaal uit de oven en laat hem voor het opdienen 5 minuten rusten.

ZucchiniallaP3

Bron: Twee gulzige Italianen van Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo.

Advertenties

2 Reacties to “Zucchini alla Parmigiana”

  1. Henny februari 11, 2013 bij 4:49 pm #

    We hebben gesmuld, wat een heerlijk recept. Volgende keer maak ik een dubbele hoeveelheid ….

    • kookgekwilma februari 11, 2013 bij 4:53 pm #

      Wat leuk om te horen/lezen Henny, dank je! Het is even een werkje, maar dan……. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: