Tagliatelle al vino bianco con funghi

25 Jan

Voor dit gerecht heb ik zelf tagliatelle gemaakt. In het boek werd verwezen naar het recept van verse pasta, maar dan met witte wijn als extra toevoeging. Ik ben altijd wel in voor een nieuwe uitdaging op het gebied van pasta maken, dus ging ik aan de slag. Van 300 gr bloem, 100 gram semolina, 1¼ dl witte wijn en 2 eieren heb ik een pastadeeg gemaakt en die met mijn pastamachine verwerkt tot tagliatelle. Het was wel een heel zacht deeg, dus iets moeilijker te verwerken dan het “gewone” pastadeeg. Door de witte wijn is het deeg is ook wat lichter van kleur. De smaak was heerlijk. Maar niet iedereen wil zelf pasta maken en dan is gedroogde of verse pasta uit de winkel een goed alternatief.

Tagliatellealvino

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr gedroogde tagliatelle
  • versgeraspte parmezaan (naar keuze)

Saus:

  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (naar keuze)
  • 400 gr gemengde paddenstoelen, schoon geborsteld en grofgehakt
  • 4 el witte wijn
  • 3 dl groentebouillon
  • 2 el bladpeterselie, grofgesneden
  • zout

Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de knoflook en eventueel chilipeper toe en smoor ze op laag vuur. Draai het vuur iets hoger en roerbak de paddenstoelen  een minuut mee. Giet de wijn erover, laat hem verdampen en doe de bouillon in de pan. Verwarm alles al roerend tot de vloeistof grotendeels is verdampt. Roer de peterselie en zout naar smaak door de paddenstoelensaus.

Breng intussen een grote pan lichtgezouten water aan de kook, doe de tagliatelle erin en kook ze al dente. (verse pasta is in een paar minuten klaar, kijk voor de gedroogde pasta op het pak). Giet de pasta af (vang een beetje kookvocht op) en schep hem door de paddenstoelensaus. Voeg als deze te dik is wat kookvocht toe. Neem de pan van het vuur en serveer de pasta direct, eventueel met wat versgeraspte parmezaan.

Bron: Twee gulzige Italianen van Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: